Nu väntar en god lunch på piren i jönköpin...

dsc00648 (MMS)

Nu väntar en god lunch på piren i jönköping! Underbart härlig helg detta.


Jönköping imorgon!

Imorgon ska jag och Johan åka och hälsa på Tim coh Joey över helgen! Det ska bli riktigt skoj och jag längtar massa. Har inte umgåtts så mycket med Joey det senaste och saknar ju henne givetvis. Nu blir det iaf en helhelg ihop med god mat och god dryck. Hoppas på attt solen också vill följa med oss!!!

Ha en bra helg!

Glasstips för er som gillar 88:an & Nogger

Jag vet inte om det finns fler som liksom jag ibland står vid glassboxen och har beslutsångest om man ska välja 88:an eller nogger. Om det finns någon mer så kommer här ett klockrent tips:

Go nuts från triumfglass! Man får både det härliga nöttäcket runt glassen från 88:an och nougatsträngen från noggern. Genialtiskt!!!!!!


En bra påsk!!!

Igår var vi uppe hos min syster och gav min systerson ett påskägg. Vi blev även bjudna på fika i solen och det var härligt att få sitta ute och bara njuta lite. När vi kom hem så storstädade jag hela lägenheten och Johan  gjorde en liten minipåskmiddag med korv, potatis, ägg och räkor:


Sen kom Tim och Joey hit med en härlig box vin. Vi letade upp en stackars liten gräsplätt och satte oss i solen nån timme innan den gick ner och vi gick in. Blev som en aptitretare inför nästa heelg då vi ska åka ner och bo hos dom hela helgen.



Imorse tvättade jag lite och sen så tog jag med mig min frukostbricka och satte mig på balkongen. Härligt att kunna sitta där även om den känns lite för liten.



Packade ihop en väska och gjorde mig iordning för att spendera dagen uppe hos min mor och far! Det är lite goare att kunna sitta i en solstol hos dom faktiskt.



Årets första grill blev det idag samt årets första middag ute! Det är verkligen livet det här med att grilla, umgås med familjen och sitta ute i solen!!!





Hade inte kunnat ha en bättre påsk!!!!!!!

Ligger hos mor och far och lapar sol.

dsc00776 (MMS)

Ligger hos mor och far och lapar sol.


Har haft bättre dagar!

Först till gårdagen: 
 
Konsultationen med KF gick bra, jag gick därifrån motiverad och sugen på att börja med en gång men vi drar igång om 2 veckor. Man märker att han kan sina saker och det känns som att detta kommer bli riktigt roligt.

När vi pratat klart gick jag hem till Jannica och satt och tjöta och drack vin på balkongen. Sjukt fin utsikt hade dom, man såg hela kungälv ungefär, lite skillnad på min där man bara ser en förskolegård.



Hade inte tänkt dricka så mycket utan gå hem tidigt för Johan skulle komma hem till mig. Men planerna för Johan ändrades så planerna för mig gjorde detsamma. Det blev en sväng till krogen vilket inte händer varje dag. En och annan drink för mycket slank ner. Hemma vid 1, däckade ganska snabbt i sängen.

Nu till dagen idag:

Vaknade första gången vid 5. Mådde skit, låg och småsov till kl 7 då jag mådde så illa att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Gick upp och satte mig i duschen för att hoppas att det skulle släppa men det blev bara värre. Försökte dricka vatten men det kom upp med en gång. La mig igen och försökte sova. Fick gå och köra lite mer buss. Till sängen igen osv. Nu sitter jag uppe och mår okej, men det är knappt. Jag försöker dricka lite vatten men får knappt behålla det. Sitter som om jag vore magsjuk och småsmuttar på vattnet när jag egentligen bara vill hinka i mig!

Halsbandshänget jag visade er igår är klart nu och det blev riktigt fint:


Snart kommer man kunna beställa sånna här med egna foton i. Jag ska bara träna lite till på tekniken =)!

Nu får jag lägga mig ner lite igen känner jag! Ha en härlig dag i solen!


Spännande!

Har precis suttit och pillat lite med ett halsbandshänge. Imorgon kommer jag se om det blev bra eller inte och blev det bra då kommer jag vara överlycklig:



Har tagit en bild och satt i en ram, sen har jag fyllt på med en vätska som ska stelna och bli glasliknande. Det ända jag oroar mig för just nu är att färgen i bilden ska lösas upp eftersom det är en vanlig datautskriven bild, men annars så såg det väldigt bra ut! Tänk att kunna ha vilken bild som helst runt sin hals. Mycket mer personligt än så blir det ju faktiskt inte!


Ny smyckesteknik

Igår fick jag hem massa roliga saker i ett litet paket och jag kunde inte vänta utan jag började jobba lite redan igår för att testa den nya tekniken som jag tänk lära mig. När jag väl behärskar den så finns det olidligt många saker man kan göra!
Ikväll ska jag testa en ny sak och om det blir bra så kommer jag kunna göra så otroligt personliga och fina smycken =)!


Har precis jobbat klart och satt ringen på tork!


Efter natten såg den ut så här!


Jag är nöjd med min nya fina turkosa ring. Den glänser och är super fin! Synd bara att mina fingrar är "lite" snea ;)!

Härliga onsdag!

Underbart väder ute, våren är verkligen här nu och man blir glad i hela kroppen. Sånna här dagar så kan man inte ha ett bättre jobb än vad jag har, få vara ute och känna på solen!
Har precis kommit hem efter mina livs första utvecklingssamtal. Snart ska jag byta om och gå iväg till träningen. Ska ta vägen förbi Konsum och hämta ett litet roligt paket först bara som jag ser fram emot.
Har fått nya beställningar på smycken och jag blir lika glad varje gång för jag kan fortfarande förundras över att det finns dom som betalar för något som JAG gjort och sen bär det =D! En mäktig känsla! Varje smycke känns så speciellt att göra! Är glad att Johan puschade mig till detta och att jag vågade testa nya saker!

Ha en underbar kväll!! Det ska jag ha! Önskar dock att jag satt med Johan och Nicke nu vid vattnet och njöt av solen, men vad är det i jämförelse med ett svettigt MRL pass egentligen =)?

Bestämt mig!!

Har bokat konsultation för personlig träning på torsdag! Har bestämt mig för att köpa mig ett gäng timmar och börja jobba på denna slappa kropp som jag ligger inne med. Igår när jag kom hem från träningen så funderade jag på vilken av alla sportlifes personliga tränare jag skulle välja men idag så bestämde jag mig och jag är toknöjd! Ser fram emot 11 svettiga, jobbiga, plågsamma och roliga timmar! Ska givetvis lägga ner mer tid själv på träningen också så att jag kanske till sommaren kan vara nöjd med min kropp fast jag gått upp så hemskt många kilon det senaste! 

Här har vi killen som ska hjälpa mig komma igång med min träning:



Kungälvs egen biggest loser vinnare, KF! Jag tror att han är riktigt bra, hård men peppande och målmedveten som tränare och det behöver jag. Han är dessutom en stor inspiration! Han valde ett hälsosammare liv och även om vi inte har suttit i samma båt så tror jag att han har förståelse.


Längtar till tisdag!

På tisdag ska jag träffa Linette och hennes lilla Ebba igen.Det ser jag fram emot enormt mycket. Har ju gått över en månad sen sist om jag inte är helt ute och cyklar och på den tiden händer mycket!
Jag hoppas även att jag får ett paket hem i min brevlåda för jag är supersugen på att lära mig en ny smyckesteknik som jag tror kan bli jätterolig om jag väl får det att fungera!!!

Igår gjorde jag två stycken budskapsringer med two persons hjärtat och dom blev precis så fina som jag hoppades på!



Nu är det dags för jobb!! Är lite småtrött men är ju snart hemma igen. DÅ ska jag ge mig på en korvstroganoff för första gången i mitt liv, så ska tvätta och sen så blir det MRL och eventuellt även bodypump om jag orkar!

Nu till något oskönt! Ännu en blåsa i min stackars mun. Denna gången på tungan och den skavs mot min tandställning hela tiden. Känsliga läsare varnas:


Söndagsmiddag!

Nu har vi precis ätit middag och det var grymt gott. Jag är inte någon mästerkock så jag blir nervös varje gång jag lagat mat att det inte ska vara gott och idag gav jag mig på brunsås som jag bara gjort en gång innan och då efter ett recept. Idag gjorde jag bara som jag trodde man skulle göra och konstigt nog så blev det bra!



Serverat i kastrullerna och slarvigt dukat, det är så vi äter middag =)

Lägga sig kl 21 på en lördag?

Igår var det bara skit på tv, dessutom hade vi inget gott godis hemma så jag blev på dåligt humör. Det hela slutade med att vi gick och la oss och slockande kl 21!!! Upp gick jag 12 h senare och känner mig utvilad som bara den!
Nu har jag precis dragit en vinnare i min bloggtävling om ett namnhalsband ochh snart är det dags för frukost!!!
Hoppas på en bra söndag idag!

Börja dagen med träning!

Det är helt underbart att dra igång lördagen med ett träningspass. Idag stod MRL på schemat och det var ett jobbigt pass. Jag brukar ALDRIG svettas på ryggen men idag var jag dyblöt!!



Hon som körde passet är en grym instruktör och kan konsten att få en att ta ut allt!!!! På måndag ska jag på ännu ett MRL pass med henne och jag ser redan nu fram emot en jobbig svettig timme =)!

Nu röjs det för fullt ute på landet. Johan...

dsc00758 (MMS)

Nu röjs det för fullt ute på landet. Johan e duktig och rensar ormbunkar :).


Tofs, halsband och mössor!

Del 1: Jag tycker alla är så fina i tofs men själv ser jag ut som en mupp. Tänkte ge det ett försök imorse men det slutade som alltid med att jag drog ut den. Tog tom bild på mig själv för att titta på hur det såg ut i hopp om att jag skulle gilla det jag såg men tyvärr såg det precis ut som i spegeln. Hur lyckas alla andra vara fina i tofs?:



Del 2: Har kombinerat ihop ett halsband. Två kedjor, en kort och en lång sen en stav och en ring. Fint tycker jag:



Del 3: Idag kom mössor hem i min brevlåda som jag beställt till mina favoriter. Moster blev väldigt nöjd och barnen blev så oerhört fina. Roligt att kunna ge en personlig sak:


Ojojoj vilka grejer =)!

Var och handlade förut och det blev en storhandling för 800:- =)! Underbart att ha fyllt föråden lite!
När jag kom hem låg ett paket med en leverans av smyckesdelar! Så roligt att få öppna kuvertet och titta lite på hur man kan kombinera! Hittade en kombination som jag tycker blev väldans bra:


På hjärtat står det two persons och på ringen kan man ju stansa vad man vill, tex ditt och din partners namn!

En annan sak som jag börjat på är detta halsbandet:

Har inte bestämt mig än om jag ska ha läderrem, kedja eller bägge delar bara. Sen vet jag inte riktigt hur långt jag vill göra det helller. Några förslag???

Nu ska jag sätta mig och kika vidare på vad jag kan göra med mina grejer. Har ett jäkla lager med saker nu som jag inte vet vad jag ska göra med =)!

Ha en bra kväll!

Idag ska det storhandlas!!

Sen jag blev av med Pyden så har jag bara kunnat handla lite åt gången eftersom jag inte orkar bära så mycket men idag ska jag åka med mamma och pappa och "storhandla". Ska iaf handla all mat inför helgen + lite som jag kan gör i veckan som kommer. Har bestämt mig för att försöka komma igång och äta riktigt igen. jag äter nu men jag äter väldigt onyttigt och allt som oftast blir det varma mackor till middag eller som i tisdags, frosserier av onyttigheter!
Jag tycker det är sjukt tråkigt att laga mat till mig själv och det är enda anledningen till att jag inte har gjort det nu. Alla som jag pratar med förstår mig för det är verkligen segt att stå och laga mat som man sen ska sätta sig själv vid ett bord och äta. Tur att Johan är här på helgerna för då brukar jag alltid laga mat, eller vi brukar laga mat!

Hur som helst, hoppas att dom har allt på Willys som jag vill ha =S, det är det enda jag oroar mig över eftersom jag gillar att handla på maxi och gillar deras breda utbud och fräscha hyllor!

Ha en bra dag =)!


Gjort en stor beställning!

Mitt lager på smyckesdelar har krympt det senaste så idag gjorde jag en ganska stor beställning av nya saker. Bland annat fler 40mm ringar som den här:



Dom blir väldigt fina, bokstäverna blir mjukare på dessa än dom andra 32 mm!

Här va det randigt!

Jag skrattade lite för mig själv när jag vek min tvätt förut, jag hade en hel del randiga tröjor kan man säga. 8 stycken i tvätten var det men fler finns i garderoben!


Härlig tisdag!

Igår var jag och tränade med min goa syster. Bodypump stod på schemat och det kändes riktigt bra för min del. Känner att träningen ger lite resultat + att jag nu inte är lika rädd för viktuppgång just för att jag tränar!
Kom hem vid 21.20 igår, hoppade in i en dusch och sen så åt jag lite. La mig vid 22 och kollade på BB som jag just är helt fast i, har tom köpt 24/7 nu så jag är riktigt torsk!
Hur som helst så släckte jag ner vid 23 men först efter 01 somnade jag. Upp kl 05 och dags för jobb. Konstigt nog har jag inte varit så trött som jag borde utan jag har orkat med dagen riktigt bra. Slängde in tvätt när jag kom hem, jobbade på smycken och sen bakade jag även en liten kaka som nu står i frysen och väntar på mig.

Tänkte jag skulle visa er några av mina senaste verk:

Har beställt hem stavar som blir riktigt fina när man stämplar dom! M i moster kom lite för högt upp men det var första gången jag stämplade på dessa stavar så övning ger ju som ni vet färdighet!




Älskar denna staven =)! Har valt att ha den i läderrem men den är lika snygg i en silvrig länk!


En vanlig budskapsring med en pärla hängandes ner i ringen!








Nu ska det mysas!

I fredags beställde jag 2 mysoveraller från ziperall. En grå till mig och en svart till Johan. Dom ska levereras 25 april, vilket är annandag påsk så jag är tveksam till detta men jag längtar efter att få krypa upp i soffan och mysa i dom!

Myspys!


Måndag igen!

Jaha då var denna helgen över och ännu en ny jobbvecka ska passera innan det är dags för helg igen!
Helgen har varit medel, tränat, sovit och ätit är i stort sett allt som jag gjort. Han iofs även med att göra några smycken som det trillat in beställningar på! Ska försöka göra iordning min andra blogg nu i dagarna för den är lite för rörig känner jag! Hade tännkt ägna eftermiddagenkvällen åt det men det lutar åt att jag ska iväg och köra bodypump med Jessica kl 20 så får se om jag orkar sätta mig innan eller om jag ska vila mig iform!
Nu blir det jobb fram till 16.45!

Ha en bra dag!

Underbara unge!!!

Igår fick jag 3½h själv med min goa systerson! Först tittade vi på handboll och det är otroligt att han som bara är 3½ år orkar sitta så still som han gör under 2x 30 min. Han fick sprungit av sig i halvlek och sen laddade vi med en bulle och festis. När matchen var slut så gick vi hem till mig och åt lite mellanmål innan vi gick vidare till ankdammen för att mata ankorna. Dom verkade dock inte vara så hungriga utan istället fick vi mata kråkorna (?) och fiskmåsarna (!?). Huvudsaken var väll att några fåglar ville ha brödet.
Lite lek på lekplasten han vi med innan vi tog oss till en kiosk och köpte glass. Så härligt att få sånna här stunder tillsammans med honom. Mosters ögonsten! Om nått/några år kanske man får ha med sig 2 så underbara ungar på äventyren =)!




Jag ser ju riktigt smart ut i glasögon, el...

dsc00748 (MMS)

Jag ser ju riktigt smart ut i glasögon, eller hur?


Träna med rockring!

Fick som jag tidigare sagt en rockring utav Johan i julklapp nu är det verkligen dags attt börja använda den på riktigt. Jag vill få en platt mage! En vältränad mage som jag inte behöver skämmas över. Har gått upp 7 kg på ½ år och det är verkligen inte i muskler som jag gått upp. Nu ska jag få ordning på kärlekshandtagen och putmagen innan sommaren. Dock utan att gå ner massa i vikt. Det måste gå! Hittade ett träningsprogram som jag tänker följa och har redan kört mina första 3 minuter.

Tog två förebilder på min inte allt för smickrande mage men det motiverar mig ju bara till att jobba så att jag sen efter ett par veckor kan visa upp ett resultat! Önska mig lycka till!

 

Här är min pärla.. eller jag har iaf en likadan:

Vecka 1 + 2

2 min:
Stå med fötterna på en axelbredds mellanrum och ha ringen i midjehöjd. Sätt den i rotation och håll igång den med hjälp av cirkelrörelser med höfterna. Det krävs lite tillvänjning, men kommer snabbt att kännas naturligt. Snurra åt det håll som känns naturligt, så kan du senare försöka åt andra hållet. Öva dig i att hålla igång ringen i 2 minuter. Tappar du den, tar du bara upp den igen och fortsätter, det ger också bra träning tills du kan hålla igång den utan att tappa den.

4 min:
Variera mellan att rotera ringen snabbt och långsamt och hålla armarna vågrätt respektive lodrätt. Se till att utmana dig själv hela tiden så att svetten rinner i pannan.

Gör övningarna minst 3 x i veckan

Vecka 3 + 4

2 min:
Gör vanliga rockringsrotationer där du håller igång ringen i 2 minuter. Byt gärna riktning under tiden så att du utmanar dig själv och roterar den i motsatt håll åt vad som känns naturligt.

6 min:
Byt mellan att rotera ringen snabbt och långsamt runt. Variera dina armrörelser så att du växlar mellan att hålla armarna lodrätt över huvudet. Se till att utmana du själv hela tiden så att svetten rinner och pulsen ökar.

1 min:
Turbo-rockande – rotera ringen så snabbt som du bara kan.

Gör övningarna minst 3 x i veckan

Vecka 5 + 6

2 min:
Gör vanliga rockringsrotationer i 2 minuter. Byt riktning under tiden och rotera den i motsatt riktning mot vad som känns naturligt.

4 min:
Variera mellan att rotera ringen snabbt och långsamt. Variera dina armrörelser så att du växlar mellan att ha armarna vågrätt och över huvudet. Se till att utmana dig själv hela tiden så att du svettas och får upp pulsen.

2 min:
Gå runt medan du håller ringen i svängning. Gå med långsamma steg så att du kan hålla kontrollen över ringen.

1 min:
Turbo-rockande – rotera ringen runt så snabbt du överhuvudtaget kan.

Gör övningarna minst 4 x i veckan


Jahaja!

Ja då har veckan snart passerat och helgen är snart här igen. Har inte gjort så mycket mer än tränat, gjort smycken och jobbat. Men det har ändå varit en bra vecka som gått lagom fort!

Helgen blir lugn. Imorgon jobbar jag sent och efter jobbet är det träning med systeryster som gäller, sen hem för att mysa lite med Johan. 
På lördag ska jag förhoppningsvis träna med Jannica på morgonen (står som reserv nr4 till ett MRL pass) och sen ska jag och Lucas gå på handboll ihop.
På söndag hoppas jag att jag får med mig någon på ett boxpass annars har jag inga direkt planer alls.

Måste komma igång med träningen på riktigt. Denna veckan blir det iaf minst 3 pass, förhoppningsvis 5 men det får inte bli en engångs händelse utan jag vill att alla veckor ska se ut såhär! Jag är en liten latmask som gillar soffan allt för mycket. Det gäller att komma igång och få rutin på det bara så löser sig nog det. Jag vill inte vara sladdrig och lönnfet när det såsmåningom blir dags för sommar och därmed lite mindre kläder.

Nu är det dags att dra fram min rockring och köra minst en gång varje dag!!!!


Måndag!

Måndagar är alltid måndagar. Sov ganska dåligt inatt och var grymt trött under dagen. Som tur var fick min arbetskamrat mig att ta mig i kragen och gå till sportlife å köra MRL passet direkt efter jobbet vilket gjorde att jag fick lite extra energi!
Tog mig till maxi för att köpa mjölk och äpplen, 505:- för mjölk och äpplen ;)! Det blev även bla ett par nya gummistövlar =)!

Kanske inte dom snyggaste på jorden men jag hoppas att dom håller ett par år så jag slipper kasta ut pengar på nya.

Nu ska jag lägga mig för jag måste upp 05.00 imorgon! Det värsta med denna veckan är att jag bara har 1 tidig dag och då har vi kvällsplanering vilket innebär att jag inte har någon tidig dag denna veckan. Bara att bita i det sura äpplet och ta sig igenom veckan!


Minnenas kväll!!

Nu är det 10 år sedan vi gick i 9:an och nästa lördag är det återträffskväll för våra klasser. Det var väldigt få som tänkte gå så jag hoppade över det men istället hade vi en återträff med vårat "tjejgäng" igår!
Jag, Lollo, Feffe, Emelie och Lotta träffades hemma hos Emelie. Eftersom vi skulle återlova gamla minnen så var det våfflor som stod på menyn och oj så gott det var. Lite vitt vin till detta passade utmärkt.
Efterrätt blev givetvis negerbollar i mängdor. Dock orkade vi inte frossa så mycket eftersom vi redan ötit oss spyfärdiga av våfflorna.
Vi spelade spel och pratade gamla minnen. Det kändes ju inte som det var 10 år sen som vi sågs sist men det är det ju faktiskt. Iaf Lotta och Emelie har jag inte umgåtts med alls sen vi slutade 9:an tråkigt nog.
Vi kom överens om attt vi inte bör vänta 10 år till nästa gång vi ska ses utan att vi kanske ska ge oss in på en grillkväll till sommaren!
Tusen tack tjejorna för en härlig kväll!!!!
















RSS 2.0