Finaste änglarna

Igår kom Johan hem från London :)! I lördags när han skrev till mig att dom skulle ut och gå på stan så gav jag honom ett litet "uppdrag", nämligen att köpa vit/silvriga änglar om han såg några. Han hade tydligen tagit detta på fullaste allvar och verkligen letat runt. Resultatet av det letandet blev 1000 gånger bättre än jag tänkt mig! 5 underbara glasänglar med silvrig gloria! Kunde inte sluta titta på granen igår! Klippte givetvis bort prispallen efter en stund även om den klädde granen den me ;)


Aaaaaajjjjjjjjj!

Har knappt kunnat sova inatt. Min höft har gjort så förbannat ont. Så fort jag rört på mig så har jag mått illa!


Mysigt med advent


Har tänt första ljuset i min adventsstake. Jag har även köpt några svartvita god jul-skålar och nötter. Kanske inte de där traditionella nötterna men ändå nötter. Den fina "bordstavlan" har jag fått av Johans mamma. Jag har bytt ut en tomte mot en ängel eftersom jag ville ha den framme året runt. Den passar perfekt här hemma i mitt inte alltid så välstädade hem =).







Blåslagen

Idag var det dags för handboll ute på Orust. Pga blåsten så kändes det lite osäkert hurvida vi skulle kunna ta oss hela vägen fram då vattnet på flera ställen var oerhört högt och på ett ställe låg tom vägbanan under vatten:


Detta foto har jag tagit från baksätet. Ni kan ju skymta kantlinjen där borta vid vassen.

Hur som helst fram kom vi och matchen spelades. Vi vann med 6 bollar och det var ju väldans tur med tanke på att det är en ganska lång resa. Vi blev dessutom ordentligt blåslagna och då är det ju skönt att det inte är förjävels. Värst råkade stackars Kicki ut som fick sin näsa avslagen =S.
Vi andra klarade oss undan med bara ettt par blåmärken:



Här är 4 av de blåmärken jag fått. Vi får ju se hur jag ser ut imorgon om d lägger sig eller om d blir värre. Jag vet iaf att jag inte kommer bära jeans på ett par dagar med tanke på att båda höftbenen är svullna och har blåmärken.


Trött!

Jag gick ut förut en liten sväng för att hyra film och handla. Kom hem med 3 romantiska komedier, en stor godispåse och en pizza. Har tittat på en och en halv film, orkade inte se klart eftersom ögonen blev för tunga.

Krypit ner i sängen nu, det är tomt som bara den såklart med kuddarna luktar Johan och det är underbart! Nu e d sovtime! Natti natti


Nu är det jul här i mitt hus

Imorgon är det första advent så idag tänkte jag att jag skulle plocka fram min stjärna i fönstret men blev lite sugen på att ta fram granen också så det gjorde jag. Det är lite tidigt att plocka fram den nu men jag vill få njuta av granen länge. Dessutom är det ett jäkla jobb med att ta fram den osv så det är ju roligt om den får stå lite längre än 2-3 veckor.


Visst är den fin min svarta gran =)! Jag är verkligen nöjd med den även om jag behöver piffa till den lite. Klapphögen är lite tunn också men det ska jag fixa snart det me!

Saknar Johan

Första lördagen på ca 3½ år som jag vaknar upp utan Johan brevid mig. Han är med vänner i London över helgen för att kolla fotboll, dricka öl och bar avara grabbiga.
Det är tråkigt att vara själv men det är bra att få sakna ibland också. Tyvärr har England tydligen andra eluttag så hans mobil är nära att dö så det kan hända att jag inte ens kommer få höra ifrån honom på hela helgen. Jobbigt att inte få höra så att allt är bra med honom osv. Jag har ju varit med om det en gång innan, sommaren 2008, då var han uppe i norrland i en vecka och fiskade, det var ruskigt jobbigt. Nu handlar det bara om 2 dagar så det kommer gå fint. Jag får helt enkelt bara anta att allt är bra.

Johan sa en så härlig sak i förrgår när vi pratade om minnen: "Men den bästa tiden har vi framför oss"
Så klok är han min Johan.

Nu ska jag gå upp från denna stora säng och fortsätta städningen från gårdagen. Sen ska jag ringa min mor och kolla om hon vill åka me mig till citygross och kolla efter en ny duk till mitt vardagsrumsbordet eftersom den gamla fick sig ett rödvinsbad igår.

 


Kan det komma bättre tider än det här?


Klassfesten

Det blev inte riktigt en klassfest. Från början så skulle vi bli 11 st, det slutade med att vi blev 5 eftersom det var många som avbokade i sista stund. Vi som var här hade dock väldigt roligt. Har inte umgåtts med Emil och Alex på över 10 år med det kändes som det var igår. Vi hade en trevlig kväll med många skratt och många minnen. Kvällen slutade med en utgång i Kungälv.
Jag kom hem strax innan 3 och gjorde iordning lite här hemma, sminkade av mig och la mig.



Ser ut som att jag har världens största arm och eftersom jag har tjockhetskomplex så måste jag bara få bevisa att den bara har flytit ut på ett konstigt sätt och även om den är ganska stor så är den inte så enorm som på bilden.
Här är min arm:

Jag är ju inte ung och vacker iaf!

Min hy är ju en historia för sig själv. Jag har ju inte världens värsta hy men den är ju väldigt långt ifrån perfekt. Bestämde mig idag för att köpa lite smink så att jag inte ska behöva skämmas när vi går ut ikväll, men så lite blev det inte. Smink för över 700:-, helt sjukt även om jag nu fick mycke för pengarna. Kan ju lägga till att jag har 3 produkter ytterligare som jag använder utöver det jag köpte.
Jag konstaterade iaf att jag e bra gammal och ful som behöver så mycke klet för att bli "fin".
Tur att kassörskan på systemet iaf frågade efter leg annars hade jag grävt ner mig.


Klassfest imorgon

Imorgon kommer det komma ett gott gäng hem till mig från min gamla klass 9c. Vi blir inte alla men jag tror ändå att det kommer bli en rolig kväll.
Har tagit semester imorgon så att jag kan fixa och trixa lite under dagen med sånt som behövs. Städa, handla osv är ju sånt som kan ta lite tid.

Johan åker till London imorgon och ska vara borta hela helgen så det är tur att jag har något att se fram emot jag me :)!

Nu dags för jobb, härligt att det känns som en fredag :)!


Lite bilder

Bandy i den härliga soleny och sen go middag hos mor å far!


Strålande sol!

Dett är ett underbart väder ute idag! Solen lyser och det verkar inte som att det blåser speciellt mycke heller. Jag ska hoppa in i en dusch nu och sen blir det bandy kl 13.15! Har lärt mig uppskatta denna sport och det blir faktiskt roligare och roligare för varje match. Nu låter det som att jag varit på många matcher och så är ju inte fallet. Detta blir 5:e matchen i hela mitt liv. Dock så har jag än sålänge varit på alla hemmamatcher denna säsong, haha 2 st ;).

Min hosta har lagt sig och jag hostar knappt längre. Valde dock ändå att avstå från våran match idag så att jag inte riskerar att bli sämre.

I eftermiddag blir det middag hos mamma och pappa. Det var väldigt längesedan nu men det har varit fullt med kalasande sen i augusti så det har inte funnits mycket utrymme för spontana aktiviteter!

Ha en härlig söndag!


MiniJohan

Förra året fick jag en rolig sak i julklapp av min syster med familj. En gubbe utan huvud med plats för ett foto så att jag alltid kunde ha en liten Johan hos mig. Tror bestämt att min svåger låg bakom den. Hur som helst så har det sen förra julen suttit en huvudlös gubbe på mitt badrumsskåp med idag så fick han äntligen komma in i finrummet och ett vackert huvud fick han också!


Någon har kräkts på julgranen

Satt och läste senaste numret av tidningen måbra och där dyker det upp en pyntad julgran. Men helt ärligt det ser ut som någon lagt en spya på toppen som sen fått rinna ner över granen i ett stort kaos.


Hur presenterar man sina smycken på bild?

Jag försöker i stort sett varje dag komma på hur jag ska kunna ta bra foton på de smycken jag gör. Eftersom metallen blir som en spegel är det väldigt svårt och jag är verkligen ingen bra fotograf. Nu har jag börjat använda mig av iphonen som kamera och lägga smyckena på vitt trä vilket blir ganska bra med hjälp av lite fotoappar:





Vad tycker ni? Kom gärna med tips på hur man bäst presenterar sina smycken på bild!

Smycken för en god sak

Igår efter en beställning från en tjej som skulle skicka halsband som julklappar till sina fadderbarn i Ghana kläcktes en ide hos mig.

Tänk om jag skulle ta och starta någon typ av välgörenhetsförsäljning. Välja ett halsband och ett armband där jag stansar ett budskap som på något sätt hör ihop med den organisation som jag valt, sen säljer jag smyckena och ger vinsten till dem.

Det hade varit häftigt att se om det fungerat.


Barncancerfonden
Riksföreningen anorexi/bulimi
Hjärt och lungfonden
Friends
BRIS

Är de organisationer som dykt upp i mitt huvud. Tror jag ska ringa några samtal och se hur det fungerar med sånt här.

Så vad tycker ni? Vore det något? Snälla lämna en kommentar om vad ni tycker, spelar ingen roll om ni är anonyma.


Sjukpyssel!

Idag är jag som sagt hemma frånn jobbet pga hosta och sömnbrist. Jag hade hoppats på att fått sovit lite nu på dagen men det har än så länge inte gått så bra så jag gav upp och satte mig vid köksbordet och började pyssla istället.
Beställde hem nitar förra veckan som jag var nyfiken på att testa att fästa på en läderrem. Resultatet blev det här:

Mellan nitarna har jag stansat små döskallar som jag tycker passar finfint på detta armband. Kanske inget jag bär till vardags men roligt att gå lite utanför boxen så att säga.

Jag hade även tur som fick en beställning idag som jag kunde sitta med en stund:


Har ett halsband och ett armband kvar att göra nu men det får vänta lite för jag ska ge sängen ytterligare ett försök nu!



Hosta eller hjärtklappning, det är frågan!

Vaknade vid 00.45 av hosta. Fortsatte sedan hosta i en timme innan jag gick upp och tog mig en sup hostmedicin. Efter ett tag började hostan avta men istället kände jag av hjärtklappning som inte alls var trevlig. Där låg jag och kunde nu inte sova pga detta istället. När hjärtklappningen började försvinna så kom hostan tillbaka dom ett brev på posten.

Läste om biverkningarna på flaskan eftersom jag först undrade om jag blivit jättesjuk helt plötsligt men sen kom på att det kanske var medicinen som jag kände av. På flaskans etikett stod hjärtklappning med och jag blev lugn.
Så nu kan jag alltså välja mellan hosta eller hjärtklappning.....!

Jag bestämde mig för att vara hemma idag och vila för jag känner att jag behöver det. Jag avskyr att vara hemma särskilt när det inte är en självklarhet. Men man ska ju orka med dagen också och det hade jag inte gjort.

Nu har jag satt mig upp och kikar på lite tv för att ligga ner är ju lönlöst.


Äntligen minus

Älskar att få pälsa på mig och gå ut i kylan :)! Iaf när jag bara behöver vara ute en liten stund!

Är väldigt trött idag för har fått hosta som hållt mig vaken sen 02.30! Tur att jag slutar tidigt så jag kan gå hem och sova lite!

Ha en bra dag!


Härlig söndag

Som sagt så blev det bandy idag. En ganska seg match som Kungälv tillslut vann med 5-3!

Pappa och mamma kom hit vid fem för lite middag. Det blev potatisgratäng, stekt fläskfilé, bearneissås och sallad till huvudrätt. Till efterrätt körde vi en favorit i repris nämligen bär, frukt, vit choklad och kokos i ugn med glass. Nu har mina föräldrar precis åkt hem och vi fortsätter söndagen med godis och soffmys!

Bild från bandyn på Johan och min systerson:


Dukat för farsdagsmiddag!

Eftersom det är farsdag så har jag bjudit hem min lilla pappa (och givetvis mamma också) på middag! Dukade redan nu för sen blir det ont om tid eftersom vi ska på bandy idag.
Det är inte någon nobeldukning men tror den duger åt far. Jag har ett bord från pappas gamla jobb som köksbord så förutsättningarna hade ju kunnat vara bättre :), men det duger!

Hur ska du fira din pappa?


Politiker är ganska lustiga

Igår var vi en drös av lärare, barnskötare och föräldrar som gick till komunfullmäktige i Kungälv för att göra en tyst protest mot budgetförslaget som lagts. Förslaget innnebar bland annat fler barn i barngrupperna så jag kände att jag var tvungen attt gå dit för även om vi personal kanske hade "klarat av" 1-2 barn till så hade barnen fått lida och verksamheten också. Vad jag menar med "klarat av" är att vi hade sett till att även detta/dessa barn fått sin blöja bytt och fått i sig mat.
I 3 timmar stod/satt vi och väntade utanför innan vi äntligen fick komma in.
Jag visste inte riktigt vad vi hade att vänta oss eftersom jag aldrig varit på något liknande förut. Det visade sig dock vara samma pajkastning som alltid då man ser politiker från olika partier debattera. Den ena säger något bra om sitt partis idè och sen så kastar dem andra skit. Den förste svarar då med att slänga lite skit tillbaka.
Det var något väldigt underhållande med dessa vuxna människor som stod där och klankade ner på varandra. Vem som sa mest sanning har jag ingen aning om och lär aldrig få veta heller. Tyvärr var jag tvungen att gå då dem skulle börja prata om den intressanta biten eftersom jag skulle upp 05.000 idag och klockan redan hunnit passera 22.

Hur som helst så var det en intressant kväll och jag hoppas att dem på något sätt "lyssnade" på oss.




Tröjan vi från kummunal bar. Lärarförbundet hade en aning vassare text på sin "Låt inte barnen betala krisen". Dock är båda buden lika viktiga för utan personal så finns ingen förskola/skola.


Jag är en överätare!

På 1 år har jag gått upp 10 kg. Det innebär ju att jag har överätit 10000 kcal vilket är helt sjukt! Vet ni hur mycket det är?

Något av följande:

13 kg choklad
10 kg bregott
60 kg chokladmousse
200 hamburgare med bröd
20 kg ost (28%)
340 wienwebröd
120 kg äpplen

Jag har alltså ätit 120 kg äpplen utöver det jag förbränt, det är ca 1200 äpplen, det är 3,2 äpplen om dagen! Eller 10 kg smör!!! Förstår ni hur mycket det krävs för att gå upp dessa 10 kg. Jag har med andra ord överätit något fruktansvärt! En ganska hemsk tanke faktiskt. Jag blir ju lite rädd för mig själv och mina matvanor! Hur är det ens möjligt! Nejj nu får jag tänka mig för så att jag inte om 4 år väger över 100 strecket ;)!

Men jag vet ju med mig hur svag jag är för sötsaker och hur mycket jag kan trycka i mig när jag väl sätter igång. Jag kan även äta enorma mängder mat fast jag egentligen är mätt.




Vem är denna energitjuv?

Jag känner att jag tappat all energi. Det är som att någon bara mjölkat mig på all kraft. Behöver en påfyllningskälla. Vi går se om sömn kan ge mig lite helt enkelt!


Äntligen en svart julgran!

Idag fick jag med mig min far ut på julgransjakt och jag hittade en svartsilvrig, precis en sån som jag vill ha! Givetvis får den vänta lite med att bli uppackad men lika bra attt vara ute i god tid för förra året tog dem slut.
Köpte silverkulor och en silverstjärna som ska pryda denna underbara skapelse. Behöver jag ens säga att jag längtar till 1 december då jag bestämt mig för att det är okej att plocka fram granen ;)!


Vart går gränsen för misshandel?

Ingen kan väl ha missat Karlssons tackling på Kahnberg, i matchen mellan Frölunda och Linköping. Det pratas om lång avstängning för att förhindra att detta händer fler gånger, 10-15 matcher säger en del experter. Jag själv kan inte se någon anledning att Sebastian Karlsson skall få sätta sin fot på isen mer denna säsong alls. Det är en så ful tackling och ett rent överfall. Jag tycker istället frågan är om han borde anmällas för misshandel! Vart går gränsen? Får man göra vad som helst mot en annan männsika bara för att man drar på sig skridskor och skydd?

Kahnberg hade tur som bara fick en hjärskakning här men en sån här träff kan få betydligt värre konsekvenser än så.

Det är inte otur att det händer. Karlsson kommer in med hög fart, från en vinkel som Kahnberg måste haft svårt att se och dessutom lyfter han axeln tydligt i tacklingstillfället!

Jag såg klipp på youtube och jag mådde på riktigt dåligt när jag såg detta. Tänk att som anhörig, vän eller lagkamrat se hur personen, i detta fall Magnus Kahnberg, ligger där på isen, blodet i en hög och påtagligt omtöcknad.

Hade en sån här smäll ägt rum ute på gatan så hade det varit tala om fängelsestraff och skadestånd.....


Jul, jul strålande jul!

Jag är lite av en julklappsfreak. Jag älskar att slå in klappar och har som ni vet redan börjat. Mitt första paket jag slog in i år var rött. Men det kommer nog också vara det enda paket som kommer vara rött. Jag har en passion för presentpapper och för snören. Jag har ganska många rullar att välja på här hemma. Lila, silver coh svart.. det är färgen på min jul det och så också färgen på de flesta klapparna från mig =)!
Knyter även gärna dit lite julgranskulor i matchande färger så det har jag en hel Icakasse full med!






Har hunnit med mycket idag!

Vaknade vid 9, låg kvar i sängen och myste med Johan tills min syster ringde och övertalade mig till att träna med henne. Fullfart upp! En snabb dusch för att vakna till ordentligt, slängde in en tvätt och åt frukost.
Det blev ett riktigt svettigt indoor walking pass och jag kände hur energin kom tillbaka till denna helgslappa kropp.

När jag kom hem så gick jag ner och hämtade upp tvätten, Johan stod redan där så det gick undan.
Diskade, vek in kläder och bäddade rent innan en lång go dusch.
Bakade croissanter som jag fikade på framför tv:n innan det var dags för lite "jobb" i form av ett armband jag fått en beställning på.

När det var klart och jag svarat på några mail så gick vi och handlade. Nu sitter jag här framför datorn en liten stund men om 10 minuter blir det lite köttbullerullning. På menyn idag står nämligen köttbullar och stuvade makaroner, LYX!

Jag älskar verkligen dagar som den här! Om jag ändå hade varit lite mer morgonpigg för då hade jag kunnat börja varje dag med ett träningspass för den energi jag får av det är helt otrolig!

SaraLee Croissanter

Blev sugen på att "baka" croissanter så jag testade SaraLees färdiga deg! Resultatet blev helt okej. Dem smakade bra men var inte lika smöriga som de man köper brukar vara. Både på gott och ont tycker jag.

En sak är iaf säkert. Det var väldigt enkelt och gick fort:
















Lördagsmiddag

Idag skojade vi till det lite och testade en ny maträtt som jag själv kombinerade ihop. Fläskfilé i stark pepparsås med vitlök och till det kokt potatis. I efterhand skulle jag nog ha valt pasta istället men det var helt okej ändå! Till efterrätt gjorde jag en klassiker, frukt och bär med kokos och vitchokladtäcke som värms i ugn, till det hade vi vanlig vaniljglass! Snacka om att jag åt liiiiite för mycket, men det får man göra! Nu blir det lite tvmys!

 


Glad

Att komma in på en blogg och läsa positiva saker om något man själv gjort är helt fantastiskt. Det värmer verkligen. Detta fick jag se på http://elinpilgren.blogg.se/ när jag gick in idag:


Underbar dag!

Efter en härlig dag på jobbet tog jag vägen förbi mitt gamla jobb gör att hälsa på barnen där! Jag blev bjuden på fika och han med lite legobygge och lek! Efter 2 h så var det dags att bege sig mot maxi för att möta upp Johan! Handlade massa gott och gick hem och slocknade i soffan. Vaknade runt 19 av att Johan höll på att duka fram räkorna. Fruktansvärt gott var det kan jag lova!!

Nu har vi precis kollat på Idol och inväntar omröstningens resultat. Härligt att det känns intressantare för mig än omröstningen i Grekland :)!

Tänkte avsluta inlägget med att flagga lite för min novembertävling på Facebook där vinnaren vinner ett sånt här smycke med valfri text:


Orkar inte gå upp

Ligger i sängen, orkar inte ta mig upp fast jag vet att jag borde vart uppe för minst 15 min sen! Ögonen är tunga på mig och jag önskar att jag kunde få sova några timmar till. Men nu är ju fallet så att jag är lyckligt lottad för jag har ett jobb att gå till. Ett underbart jobb dessutom.
Jag får varje dag på jobbet träffa underbara små godingar och även om man ibland kan vara trött efter en dag på jobbet så skulle jag inte vilja byta bort mitt jobb :)! Tänk att varje dag du kommer till jobbet mötas av ett gäng barn som glatt ropar ditt namn, vad kan slå det?

Jag har även ett gäng med fantastiska arbetskamrater som jag trivs med så himla väl.

Så va f*n går jag bara inte upp för :)?

Ha en härlig dag! Nu går jag upp!


RSS 2.0