Resultat på vågen

Redan efter en vecka med "bra mat" syns det ett tydligt resultat på vågen. Förra måndagen såg jag siffrorna 66,1 på vågen och idag 63,3! Det kan ju tilläggas att jag vid förra vägningen hade ca 1 kg vätskasamling i kroppen så siffrorna på -2,8 kg är missvisande!
Men hur som helst är jag nöjd! Inte ätit en enda godis bit i helgen! Jag drack några cider i lördags, åt kanske 10 chips och igår blev det två nävar popcorn men det är ju ganska normalt tycker jag och inget att gräva ner sig för! Idag tuffar tåget igång på riktigt!
Det som förra veckan kändes ganska svårt känns idag bara roligt!
Man mår ju så mycke bättre av att äta mat istället för godis :)

Så då kör vi!!


9-2

Första kvartsfinalen slutade bättre än man kunnat drömma om! Kungälv utklassade Villa och tog nu kommandot i denna slutspelsomgång! Nu hoppas jag på att Kungälv njures av denna segern idag men glömmer den till imorgon och sedan startar på nytt på tisdag för då spelar denna utklassning ingen roll och siffrorna börjar om från 0-0


En konstig fredag

I vanliga fall brukar fredag innebära tv/film och massa godis! Igår innehöll den inget av de utan en bok och en knäckemacka! Jag va inte ens sugen på godis så det var inte jobbigt men tycker ändå att det var bra jobbat!


107 sidor

Jag är verkligen inte någon läsare. Ska jag vara riktigt ärlig har jag svårt att läsa och har därför aldrig gillat det. Bokstäver och ord flyter ofta samman och jag kan behöva läsa samma rad om och om igen innan jag förstår det som står.
Igår köpte jag trots allt detta två böcker. Tragiska självbiografier som jag vet fängslar mig. Jag har aldrig läst någon "tjock" bok tidigare och var lite nervös för hur jag skulle klara av det, men tack vara en väldigt gripande berättelse har jag nu läst 107 sidor!!! Det har iofs tagit mig nästan tre timmar men jag har läst :)!!
Ville inte sluta läsa nu heller men huvudet värker på mig och jag fick erkänna mig besegrad av tröttheten. Får läsa lite till imorgon istället!

Sov gott!!


Vem är hon?

Någon har tagit över min kropp! Idag köpte jag biljetter till söndagens bandymatch och tog semester den 2:e för att eventuellt kunna åka till lidköping för att titta på BANDY! Vad har hänt? Jag älskar bandy! Det är någon konstig sekt tror jag som jag svepts in i! I söndags tex hejade en för mig helt okänd man med IFK kungälv mössa på oss när vi var och handlade! Skrämmande eller bara trevligt, hårfin skillnad!
Hur som helst, sekt eller ej, jag längtar till på söndag!!!

En annan sak som personen i min kropp gjorde idag var att köpa två böcker... inga kokböcker nu utan vanliga böcker. Hur det kommer gå att läsa dem vet jag inte men eftersom d är biografier kan det nog vara något för mig!

Ska ge denna person i min kropp en chans, för i fredags fick den mig tom att smaka på fisk!! Ja ni läste rätt, fisk. Den där slemmiga saken som simmar runt i havet med fenor och gälar. Jag har inte ätit fisk på 18 år (bortsett från fiskbullar som jag har kunnat äta i 5 år om såsen är god) och jag åt nu en hel bit utan att kvälja mig själv!!!

Så jag säger bara välkommen :)


Ingen semla för mig idag

Det är som bekant semledagen idag men jag har inte varit i närheten av en semla :)! Jag är glad för det och känner inte att jag missat något, jag skulle ju kunna köpa en semla när som helst om jag nu mot förmodan skulle ångra mitt beslut!

Idag har jag ätit "perfekt", med det menar jag nu inte sockerfritt eller fettfritt utan bara normal mat helt enkelt!

Frukost: 2,5 dl lättyoghurt med 40g kspec
Mellis: Två "melonbåtar"
Lunch: Potatis och purjolökssoppa och en ost smörgås
Mellis: 2 knäckebrödsbars
Middag: 4 pannkakor med hallon
Kvällsmat: En husman med vitlöksost

Inget direkt godissug idag :)! Nöjd och peppad till max bara! Någongång måste väl jag kunna äta som folk :D!?


Matlådor

Idag har jag hör och häpna gjort "frukostlåda" och "mellislåda" :)! Är ju egentligen ganska enkelt att fixa men jag brukar vara för lat och slö annars och har föredragit att köpa något färdigt att ha med mig men nu så ska jag allt lösa detta!

Till frukost blir det lättyoghurt och kspec å till mellis blir det galiamelon!

Köpte gör ett tag sen små runda burkar på maxi som jag tänkt att ha till såser men de kommer nog få fylla fler funktioner än så och idag blir det jag som köper en laddning burkar till :)!!!


Första dagen

Egentligen börjar ju mitt kontrakt med mig själv gälla först om en vecka men jag småstartade lite idag.

Lunch: ris och korvgryta
Mellis: två husman knäcka med ost
Middag: pasta med bacon och festaostsås
Kvällsmat: 2,5 dl yoghurt och 150g galiamelon

En djungelvrål som låg på vardagsrumsbordet slank ner av bara farten men det är ju en piss i missisippi.

Frukost saknas med annars ser det väl ganska bra ut tycker jag :)! Eller hur :D?


Nu måste jag starta!

Idag drar jag igång med att inte äta godis och inte överäta!
Det gäller nu att krympa magsäcken lite så ska det gå. Gått upp 11 kg på 16 månader och det är inte okej!! Hitta balansen med kosten är inte lätt, antingen äter jag för lite eller för mycket, på tok för mycket Jag hittar inte det där normalläget!
Jag kan inte förstå hur svårt det kan vara.
Nu ska ni få se vad jag ätit sen i fredags då jag slutade jobbet så att ni ser på vilken nivå det ligger:

300 g m&m peanut
100 g popcorn
200g sourcream chips
100g grillchips
3 dl vitlöksdipp
1 pizza
1/2 kebab tallrik
7 cider
En skål glass
2 varmamackor
50g sura stänger
2 vaniljsemlor
200g hallomiost
1 päron

Seriöst??? Hur är det ens möjligt???

Men nu jäklar så är det slut på det här!!! Frosseri stopp!!!

Önska mig lycka till!
(ska ni kommentera detta får ni göra det under inlägget kontrakt med mig själv)


Upptagen flicka

Jag brukar inte direkt ha en massa planer under helgerna men nu blir det 4 helger framöver med några inplanerade aktiviteter:
Nästa helg är det sy och inspirationsmässa i Gbg och sedan ska vi till Karin på lite partaj.
Helgen därefter står babyshower för Jannica på schemat och helgen efter där ska vi på 30 års fest i Jönköping!
17-18 mars ska jag gå en kurs och sedan tror jag även att det bli kalas för min kära syster som fyller år!

Jag måste säga att jag är väldigt nöjd för mars verkar bli en bra månad :)!!


Ett kontrakt med mig själv

Jag har precis nu skrivit ett kontrakt med mig själv. Från och med nästa måndag ska jag göra allt jag kan för att ändra min livstil. Jag lever nämligen just nu extremt osunt och exempel på det kan ni få här:

  • Jag hoppar ibland över frukosten för att sedan vräka i mig några timmar senare
  • Ibland ersätter jag frukosten med godis
  • Jag äter godis/chips osv varje dag
  • Jag hinkar i mig cola light
  • Jag tränar inget
  • Jag äter inte middag på vardagarna och alldrig lunch på helgerna
  • När jag köper helg godiset köper jag enorma mängder, tex 250 g godis, en påse chips, dipp, en semla osv
  • Jag överäter och hetsäter
  • Jag har gått upp 4 kg på kort tid
  • Jag är trött och grinig

Som ni förstår så har jag satt mig själv i en ond cirkel. Ibland äter jag som om jag aldrig ska få se mat/godis igen. Jag har egentligen inga vikt problem utan väger väl kanske 65 kg till mina 178 cm, men med en sån här livsstil så lär det bara gå utför och även om det inte skulle synas på utsidan (vilket det gör) så mår ju inte insidan bra av att leva såhär.

Så här har ni mitt kontrakt med mig själv och för mig själv:


Så vad tror ni? Något jag bör lägga till kanske? Har ni några tips på att lyckas?
(Detta inlägg går att kommentera för det är skrivet från datorn så kom igen nu och hjälp mig)


Jag hatar blogg.se appen

Tydligen hjälper det inte hur jag än ställer in inställningarna. Mina mobilinlägg går inte att kommentera :(! Nu ska vi se om detta inlägg fungerar bättre!

Fira eller inte fira alla hjärtans dag?

Som ni säkert vet så är jag ingen person som firar eller tycker om alla hjärtans dag utan jag tycker mest att det är ett dumt påhitt. Idag får jag dock säga att om man bortser från detta så blev dagen fantastik.

När jag kom hem från jobbet blev jag minst sagt förvånad. Johan hade plockat undan, diskat och vikt in tvätt. Dessutom stod det vita tulpaner och choklad till mig på bordet! Vad hände där?
Han hade dessutom köpt ost och kex mm som vi åt till middag. Inte dåligt för en av världens mest oromantiska män :)!

Låg även ett paket i postlådan till mig från Johans mamma som innehöll stickade strumpor, trisslott och fint kort! Kanske Johan ärvt lite av sin mamma då det kommer till överraskningar för det är hon väldigt bra på :)!

Hur som helst så blev jag väldigt glad och överraskad och lär komma ihåg denna dagen länge :)!

Så tycker jag mer om alla hjärtans dag nu? Ne det kan jag inte påstå. Att man tycker om varandra kan man visa vilken dag som helst och ska inte behöva känna sig tvingad just den 14 feb. Men visst det är ibland bra att påminnas om att visa varandra uppskattning!

 


Bilderna från Turkiet får mig att längta bort

Sitter och tittar på bilderna från turkietresan och drömmer mig bort! Jag vill åka till värmen igen, bara komma bort från vardagen och njuta! Det var en underbar vecka och det var väldigt mysigt att få en vecka ihop utan något som kom ivägen :)! Får se om jag kan locka med Johan på någon resa i sommar igen.


Nu lär jag spendera mer tid i sängen än utanför

När jag köpte tv till sovrummet var jag sugen på en med inbyggd dvd men då det bara fanns en sådan och den var av tveksam kvalitet fick jag avstå från dvd:n! Idag har jag dock löst det problemet med en dvd som går att sätta på väggen :)!!! Ruskigt nöjd med mitt köp är jag och jag lär spendera många timmar i sängen nu framöver! Sladdarna som hänger ner är kanske inte direkt snygga men det estetiska fick ge vika för det funktionella helt enkelt!


Romantik ala Jennie

Igår var det ju 5 år sedan som vi träffades jag å Johan så jag plockade ihop en liten goodiebag med Johan saker och ställde på hans sida av sängen :)!


Vid den här tiden för 5 år sedan...

...var jag helt omedveten att jag på kvällen skulle träffa kärleken :)! Hade inga planer på något sånt överhuvudtaget men ibland tar livet en liten annan skruv än vad man tänkt sig!
Det blir inget firande direkt av detta "jubileum" men tror jag ska köpa mig lita kräftor ikväll och kanske ta ett glas vin till. Johan ska iväg å spela poker me grabbarna men lite kan man ju få lyxa till det och fira för sig själv, eller hur?


Inte utan min nässpray

Lyckades glömma min nässpray imorse så vid 10 tiden var jag igentäppt och enormt gnällig. Fick lov att ta bussen ner till maxi för att köpa mig lycka :)! För visst är det sann lycka att kunna andas normalt igen efter en nästäppa :)!!!
Nu är jag på väg upp igen och mår som en prinsessa!


Tuff vecka!!

Idag börjar en tuff vecka för mig med jobb från morgon till kväll! Jag är väl förberedd på detta så jag tror det kommer utmärkt!
Får bara hoppas att alla andra faktorer stämmer nu och att det flyter på :)


VM guld och pizza

Vilken härlig start på dagen :)!! Johan var och köpte pizza som vi njöt av framför avgörandet i bandy VM! Kunde inte fått en bättre start på dagen!!
Höll på Finland och Kungälvskillarna från start i VM men mitt svenska hjärta blev väldigt glad idag då de blågula lyckades slå Ryssland i finalen!!

Måste ju säga att jag tyckte Johans tröja passade fint idag!


Tävla

Den som kan gissa vem detta är vinner ett fint pris :)! En gissning/person:


Spel är underskattat

Skissa och gissa kan ge många goa skratt!!


Mot Linette och Anders

Nu ska vi över till Linette och Anders för att äta lite mat, dricka lite gott, se melodifestivalen och bara ha det trevligt!!


Johan är verkligen manlig

Jag var bara tvungen att föreviga Johans första möte med rattmuffen, visst passar rosa honom perfekt:


Jag är fast

Paradise hotel är en drog! Jag har på mindre än en vecka plöjt igenom 25 avsnitt!!!!! Hur kan det vara så beroendeframkallande??
Undra just om de kommer någon ny svensk omgång snart!


Mössa it is!!!

Idag åkte mössan på! Ruskigt kyligt ute nu på morgonen men tro inte att jag klagar för jag älskar vintern! Detta trots att jag kandiderar till världens mest frusna människa!


RSS 2.0