Nu är jag lycklig!!

Jag kunde inte vänta tills idag utan igår satte jag igång och pyntade här hemma. Adventsljusstakar och stjärnorna är uppe i fönstren och granen är framme. Jag vet att det är tidigt och man ska ta fram den några dagar före julafton osv osv men jag älskar verkligen jul och jag värmer mer än gärna upp 4 veckor innan. Idag har jag slått in 14 klappar och jag njuter av att sitta och titta på granen. Årets färger på julklapparna är som ni ser vitt, silver och lite svart. Jag är noga med att de ska passa in hemma hos mig och tex skulle ett rött paket få ligga i garderoben :)!
En liten fråga till er som läser:
Hur viktigt är det för er med paketens utseende?

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1831542/images/2012/pic_50b92c01e087c36c7b739c4e.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1831542/images/2012/pic_50b92c04ddf2b33fba001e6a.jpg" class="image">


Bara två dagar kvar :)

Imorgon kväll åker julen upp här hemma. Igår "snickrade" jag ihop en adventsljusstake till vardagsrummet som jag är väldigt nöjd med. Dock känns det alltid som att något saknas när jag fixar inredning. Men övning ger färdighet!


Längtar efter julen och vintern!

Jag älskar vintern! Det är så himla mysigt när det är mörkt och kallt. Man kan tända massor av ljus och krypa under en varm filt med gott samvete.
Julen och tiden före kan nog vara den bästa tiden på året. Köpa julklappar, pynta, mysa, baka och bara njuta!
Igår var vi iväg och köpte adventsljusstakar till vardagsrummet. Var på 4 ställen innan jag hittade några som föll mig i smaken men inte kostade skjortan. Jag höll mig dock från att ställa fram dem men duken jag inhandlade kunde jag inte låta bli att stryka och lägga fram. Vår advenstsljustake fick även den stå på sin plats nu för jag har redan klätt den med ris. Nästa helg ska allt fram här hemma, då flyttar den vit/svarta julen in och kommer stanna en månad och förgylla min vardag!


Verkar det för bra för att vara sant...

...då är det antagligen det också!

Det har varit en ganska tung vecka. Många tankar och mycket funderingar. Jag har somnat efter jobbet vid 2 tillfällen och huvudet fungerar knappt. Jag känner mig tömd på energi, hösten har börjat ta ut sin rätt.

Idag efter 1,5h sömn så trotsade jag mitt huvud, tog jag tag i mig själv och åkte ner till Kungälv på shoppingrunda. Det är så vackert nu när det är mörkt på kvällarna! Jag var ute efter lite fina saker att pynta min adventsljusstake med och strosade runt. Hem kom jag med pynt för 300:-. Jag hittade även en adventstjärna till köket och ett gott doftljus. Längtar till nästa helg då det är dags att på riktigt pynta inför julen.

Jag började iaf "test-pynta" staken men jag insåg ganska snabbt att jag är helt talanglös då det kommer till inredning. Allt aåg förskräckligt ut och jag tog bort det mesta. Där stod jag med allt pynt och bara en liten grej som gick att använda. För att inte ha köpt allt i onödan så experimenterade jag och gjorde ett litet ljusarangemang till hallen. Det blev okej men inte mer än så. Att det dessutom redan står framme en riktig julsak 22:e november är allt annat än okej men va tusan, den är svår att gömma undan :)!

Shoppingen gav mig iaf lite energi :)!
Imorgon är det fredag, den dagen ska jag passa på och bara njuta utav!!!

Natti natti


Dublin i mars!

21-24 mars åker vi tillsammans med underbara vänner till Dublin. Vi har bokat hotell och när nästa lön kommer köper vi flygbiljetter. Det ska bli så härligt att komma iväg och jag har dessutom inte varit i Irland tidigare så dubbelt så skoj. Vi ska vara riktiga turister och dessutom äta gott och dricka massa öl :)! Ska bara lära mig uppskatta öl innan men Anders har utlovat ett 3 månader långt träningsläger så det ska nog gå.
Nu finns det mycket att se fram emot men ska inte längta bort nuet utan det är rätt gott det med.


Med gamla vänner står tiden stilla

Idag har jag träffat vänner som jag känt väldigt länge men inte haft någon nära kontakt med det senaste. Det är när man träffar sånna vänner som man förstår att tid bara är en siffra. Vi har skrattat, nästan gråtit och pratat gamla minnen! Underbart!


Det är dagarna i dagarna som gör dagarna!

Ibland blir dagarna inte som man tänkt sig. Idag var en sån dag. En sån där dag då man bara längtar till morgondagen! Imorgon ska det bli en bra dag. En lugn och harmonisk dag :)! Det är ett tungt huvud som vilar på kudden nu och snart går ögonen igen på mig.

Läste förrsten ett bra citat idag "Du kan inte förändra andra, du kan bara förändra dig själv"!
Det är så sant så sant. Så imorgon börjar mitt försök till en långsam förändring av mig själv :)!

Tack gör mig!!!


Underbara lyktor!

Skrev ju att vi skulle köpa en stor lykta till vår uteplats men det blev istället två stycken, en liten och en mellanstor.
Hade även tänk att de skulle vara vit/svarta men istället så blev de snyggt bruna :)!
Nu hoppas jag bara att våra fina saker får vara ifred där ute. Har tagit in lyktorna idag men det kommer jag nog inte göra varje kväll utan får het enkelt vara godtrogen.
Till våren ska vi skaffa staket och då blir det mer skyddat. Ser fram emot att göra fint där ute!!
Nu är det iaf höst/vinter mysigt med våra lyktor och vårt fina hjärta :)!!!


Helgen som gått

Då var helgen över och måndagen är här! Det var en riktigt härlig helg som bjöd på massa mysigt och roligt!

I fredags kom Johans mamma hit. Vi gick i affärer nere i Kungälv, åt skaldjur och myste framför tv:n. Hon åkte tyvärr redan på lördagen igen eftersom det då var dags för bandy.
En heldag med uppladdning, bandy, middag och lite fest.
Igår låg vi bara i soffan. Jag gjorde som vanligt några smycken men utöver det så gick det inte i många knop ;)!

Har varit en toppenhelg! Johans mamma hade förresten med sig ett underbart hjärta som nu pryder vår uteplats. Vi fick även välja annat som vi ville ha så nu har vi äntligen två hjärtan hängande i fönstret. Jag har tittat på dem sen de kom men blivit för snål. Vi ska även köpa en stor lykta att ha på uteplatsen :), rena julafton ju.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1831542/images/2012/pic_50a096baddf2b3388d0039ed.jpg" class="image">


Det börjat ta sig!

När vi flyttade för 2 månader sedan så hade vi inte en ledig stund. Den första månaden gick all ledig tid åt till att städa, packa upp, bära till källaren, montera, handla mm! När allt var nästan klart slappnade vi av och tog det lugnt. Det var några småsaker kvar men de kunde ju vänta. Idag tog vi äntligen tag i det och bar ner det sista till källaren och jag monterade våra ljustavlor.
När jag ändå var röjjartagen dammade jag och dammsög jag hela lägenheten. När det var klart tänkte jag att jag lika gärna även kunde bädda rent.

Svärmor kommer hit på fredag och då vill jag att det ska vara fint här hemma. Jag vill alltid att det ska vara fint när någon kommer på besök, men extra viktigt när någon ska sova över.

Jag kommer ju givetvis städa det sista på torsdag men nu är det mesta iaf gjort och det känns skönt!

Ska beställa färg nu i veckan också så att vi snart kan börja måla om för det har vi inte tagit tag i ännu :)!

Det känns iaf som hemma här nu och jag trivs riktigt bra! Sambo livet är mysigt och än så länge helt smärtfritt ;)!


Langos, chokladpudding, vin och tvspel

Igår var det äntligen dags för lite kvalitetstid tillsammans med underbara vänner!
Det var en kväll som de högra makterna försökte sitt bästa för att förstöra. Det började med att vi tyckte degen såg lite konstig ut när vi höll på att baka den, tog oss en titt på mjölet och såg att vi köpt fullkornsmjöl. Grävde i garderoben och fick fram precis de 10,5 dl vetemjöl som vi behövde. Sen när det var dags för friteringen så upptäcker vi att oljan är slut. Vi kör iväg till Linettes mamma för att låna 2 liter av henne. När den är tömd i fritösen så har det inte passerat minimum strecket. Gräver i skåpen och hittar vanlig olja som hälls i så att det precis går över strecket. Efter detta flyter allt på bra, maten var god och det blev en trevlig middag. När alla sedan var helt proppmätta så slog vi oss ner i soffan. Vi bestämde att vi skulle spela mariocart så vi gav oss ut i bilen igen och hämtade kontroller och spel hos Linettes syster. Väl hemma hos familjen Ruuth/Hult igen skulle grädden till chokladpuddingen vispas. Detta fick göras med handvisp eftersom bunken till kitschen aiden stod i diskmaskinen. Det kräver ju sin kvinna att lyckas med detta men grädden blev så tjock och fin, nästan för tjock, nästan som smör, men vad gör det! Fram med tallrikar och puddingen som förövrigt var gjord på 1,5 liter mjölk och säkert vägde 4 kg ;)! Nu skulle det frossas och spelas. Men här dyker nästa problem upp. 2 kontroller saknar batterier och en batterijakt startar. Det är ju tur att de har barn för i barns leksaker finns ofta batterier och mycket riktigt hittade vi 4 batterier.

Linette som suttit och fusktränat hela hösten vann överlägset och vi andra svor och skrek över det usla spelet (för det var inte spelarnas fel att bilarna inte kunde hålla sig på banan)!

Det var iaf en trevlig kväll och nu har vi dessutom bestämt att vi ska åka till Irland 21-24 Mars :)!!!!


Irriterad

Ringarna som jag brukar göra smycken av har butiken slutat sälja så nu måste jag hitta på något nytt. Det är egentligen väldigt skoj men jag har varit så nöjd med de halsbanden som jag gjort tidigare så jag blir ju lite irriterad över att jag inte längre kan göra dem.
Men nya utmaningar är roligt som sagt! Tur att jag har ett par av de ringarna hemma nu så att jag iaf kan göra klart de halsband som ska göras i helgen!


Firar med att bränna pengar jag ännu inte har!

Igår fick jag veta vad årets löneökning blev. Kände mig plötsligt så rik att jag beställt en massa nya saker ;)!

Har köpt pärlor och smyckesdelar för 1600:-!! Haha nu får hela släkten få armband i julklapp efter detta!

Så kan det gå ibland :)!

Löneökningar är alltid så härliga eftersom man får pengar man egentligen klarar sig utan :)! Ska se om jag kan försöka spara lite varje månad nu framöver! Ska ju eventuellt till Irland i mars så då behövs det lite i plånboken!


RSS 2.0