September blir stressigt!!

På måndag får vi nycklarna till vår nya lägenhet. Innan dess ska många lådor packas och sofforna ska säljas.
På måndag ska vi försöka flytta upp så mycket som möjligt då vi har en semesterdag men vi har satt upp helgen 7-9 som vår stora flytthelg då allt ska vara borta från min lägenhet.
Soffan som skulle kommit in denna veckan kommer in under nästa vecka så vi kan bara hoppas att vi har möjlighet att ta emot den.

12:e fyller jag år så då ska det bakas till jobbet.
13:e blir det eventuellt AW
15:e ska jag ha lite kalas för familjen och då vill jag att det mesta ska vara klart.
16:e åker jag med min syster till Ullared.
21:e ska vi ha kräftskiva med jobbet
22:e ska min goa systerdotter firas
30 september ska lägenheten vara flyttstädad och klar.

Ja utöver detta så ska jag jobba, få tid till träning och kanske vila lite.

Egentligen är det inte mycket saker men jag är så stressad över allt med flytten och allt som behöver fixas att det är en stor klump i min mage!

Andas Jennie... ANDAS!


Hejdå Nilssonsberg

Jag tycker att de flesta avsked är lite sorgliga och "avskedet" av Johans lägenhet idag var inget undantag. Vi har så mycket minnen från den lägenheten och jag kommer ihåg precis hur det var första gången jag var där för lite drygt 5 år sedan.
Idag var jag där för sista gången och när vi gick därifrån så var det som en film då massa sekvenser spelades upp i mitt huvud :).

Nu är vi ett stort steg närmre vårt nya liv som sambos. Om bara 1 vecka får vi nycklarna och börjar flytta in i vårt hem. Så även om det kändes lite tråkigt att lämna Johans lägenhet idag så känns det mest skönt och roligt.


- 1 kg

Denna veckan har jag knappt tränat sen i söndags, om man inte räknar ett 30 minuters kettlebellspass i onsdags som jag inte kände gav något alls.
Jag har fortsatt att hålla mig ifrån sötsaker även om jag denna veckan möttes av en utmaning då min kollega hade bakat min absoluta favoritkaka i fredags, kladdigchokladkaka med morotskaksglasyr.
Att hålla sig mätt fungerar bra mot suget och dessutom så har jag fortfarande en enorm vilja att lyckas.

Resultatet på vågen denna veckan var -1kg och det får jag vara nöjd med. Hade inte räknat med att det skulle gå såhär fort utan mitt mål är 0,5 kg/vecka. Mer än så lär det inte bli nu för jag ska ju bygga lite muskler också :)!

Nu håller jag tummarna för att jag ska lyckas klämma in några pass nästa vecka mellan jobb och all flyttförberedelse. Får även hoppas att mitt muskelfäste är helt bra nu så att jag kan köra på ordentligt de gånger jag kommer iväg.


Överansträngning

Förra veckan blev det mycket träning, tyvärr lite för mycket. Min kropp fixade inte den rivstarten utan jag har fått en inflammation eller liknande i ett muskelfäste. Jag tränade lite i söndags och lite igår men då jag varken kan löpa eller köra crossen så känns det väldigt tråkigt och det känns som att det inte ger så mycket. Jag hoppas att jag är helt hel nästa vecka så jag inte tappar detta nu!

Har idag varit utan godis, chips, kakor mm i 10 dagar. Popcorn åt jag några nävar fredag och lördag men det räknar jag inte :)!

Nu håller vi tummarna gör att detta ger resultat denna veckan trots att jag inte kan träna som jag bör!


En enorm längtar!

Flyttkartonger runt om i lägenheten. Gardiner och prydnadssaker försvinner ner mer och mer. Min lägenhet känns just nu ganska opersonlig.
Jag vill flytta snart, helst igår. Få börja packa upp och göra det fint i vårt nya hem :)!
Men nu är det inte långt kvar kl 12 om 2 veckor är det dags att hämta nyckeln :)!

Då startar vi ett nytt kapitel i livet, så härligt och spännande!


Resultatet av 1 veckas "slit"

När jag ställde mig på vågen imorse blev jag både glad och förvånad.
-1,2 kg!!!
Jag har under veckan inte ätit godis eller kakor en enda gång. Jag har ätit frukost, lunch, middag och 2-3 mellanmål. Jag har inte vägt min mat och inte undvikit något i maten.

Träningen fick en rivstart:
Måndag: löpning 30 min och sedan överkropp och core
Tisdag: löpning 30 min sedan lite ben och core
Onsdag: 30 min på crossen sedan lite varierad styrka
Torsdag: Löpning 30 min + core
Fredag: vila
Lördag: stadsloppet = 30 min löpning

Idag ska jag förhoppningsvis träna igen. Då får det bli crossen eftersom jag har ont i ett muskelfäste efter den hårda start jag gett min kropp :)!

Nu ska jag gå upp och fira detta med en god frukost :)!

Heja mig!


Vad har jag gett mig in på?

Imorgon ska jag springa stadsloppet, ett lopp till förmån för IFK Kungälv kan man nog enklast förklara det som. En bana på 330 meter ska man runda så många gånger som möjligt på 30 minuter.

Jag är ju verkligen ingen löpare och efter mitt långa träningsuppehåll är konditionen utkass igen. Har sprungit 3 vändor på bandet nu under veckan men tiderna är usla och flåset helt bedrövligt! Givetvis ska jag göra mitt bästa imorgon men jag känner att mitt bästa är så dåligt att det blir pinsamt.

En liten del av mig tycker dock att det ska bli roligt för det är ju inget seriöst lopp där man tävlar mot någon annan och det är för en bra sak.

Så ser ni mig "springa" imorgon så får ni heja på mig så jag orkar lite extra :)!


Nu måste kilon väck!!

Jag gick upp 2,2 kg under min semester pga utebliven träning i 4 veckor + frosseri av godis, glass, bullar, ostbågar och god fet mat i 3 veckor! Ångesten över hur jag åt och levde kom över mig efter 1½ vecka men jag slog bort den och tillät mig leva riktigt gött under smestern och det får jag sota för nu men det var nog ändå värt det. Iaf om jag lyckas blir av me de kilona.
 
Jag vägde in mig på 67,1 kg i söndags!
Första delmålet är 65 kg
Slutmålet är 62 kg
 
Jag hoppas på att ha nått det innan jul.
 
Det största målet är dock att få igång flåset igen och bygga lite muskler. Sen om vågen inte kommer ner till 62 kg innan jul är inte hela världen för något har jag lärt mig under åren och det är att vågen inte ska avgöra.
 
Jag ska komma igång med träning och köra minst 3 pass/vecka. Jag väljer att sätta ribban lågt till en början för att det inte ska kännas jobbigt utan bara roligt. Jag ska dessutom hålla mig ifrån godis, kakor, bullar och annat onödigt, eventuellt så kommer jag äta några bitar choklad på helgen men det får inte bli flera kilon som det har varit nu.
 
Att skriva ett inlägg där jag skriver min vikt är lite småläskigt faktiskt men inte så jobbigt som jag trodde det skulle vara.
 
Ne nu tar jag tag i det här och det är dags att komma iform.
GÖR OM - GÖR RÄTT
 

Semestern är slut

Ja då var det dags att gå tillbaka till jobbet imorgon igen. Semestern har varit superhärlig och det har verkligen känts som en lång ledighet även om vi bara haft 3 veckor.
Vi har bara varit hemma två kvällar här i lägenhheten och jag tror att det har gjort väldigt mycket.
Egentligen har vi inte gjort något speciellt men ändå hunnit med mycket =):
 
* Varit på landet nästan hela sommaren med undantag då vi gjorde små korta resor.
* Badat (en gång iaf)
* Hälsat på Rebecka och Victor
* Åkt upp till Oxelösund för att hälsa på svärfar
* Shopping i Nyköping
* Härlig dag i fiskebäckskil med Linette och Anders, båt, vin, grill och sol
* Åbytravet
* Shopping och restaurangbesök i Stenungsund
* Svampplock
* Hälsade på svärmor som semestrade på Smögen
* Beställt soffa
* Gjort smycken och lärt mig en ny teknik
 
Förutom detta har vi givetvis tittat mycket på OS.
Vi har varit omringade av familj och vänner hela semestern och det har varit helt underbart!
 
Nu väntar en spännnannde höst med nya utmaningar på jobbet ochh sedan givetvis även en flytt =).
 
 
 
 

Bestämt oss för soffa

Imorgon ska vi åka och beställa en soffa!!! Vi har varit runt och kikat lite på flera ställen men jag har hela tiden haft en soffa från Store i bakhuvudet som jag velat ha. Den har dock känts för ljus i tyget på bilden på men vi åkte iaf och tittade. Till min stora glädje var den mer mellan grå än beige och den kändes helt perfekt!! Vi har pratat om det under dagen och bestämt oss för att åka och beställa den imorgon. Vi ska även köpa till två nackstöd (som på bilden) en armstödsbricka samt möbelvårdskit som gör att vi har 5 års garanti på att soffan inte ska få bestående fläckar :)!!
Känns så jäkla härligt att vara en bit på väg nu för det är bara 3 veckor kvar innan september är här :)!!!

 


En dröm om en gammal vän

Inatt drömde jag en så märklig dröm. Den kändes sådär verklig även om den verkligen inte var realistisk. En vän till mig som jag glidit ifrån en del de sista åren hade bestämt sig för att springa 40 mil på en vecka och jag ville följa med. Tillsammans sprang vi gator upp och gator ner. Jag som inte är någon löpare i verkligheten sprang på lätta steg och njöt av att springa. Det var roligt att göra något tillsammans igen. När jag vaknade och insåg att det bara var en dröm kändes det så tråkigt fast ändå lite skönt. Jag har ingen större lust att springa 40 mil på en vecka ;)!


Bra med stora fötter

Nu är det reor överallt och inte minst på skor. Eftersom jag har väldigt stora fötter så brukar jag kunna fynda skor ganska ofta för de storlekar som reas ut brukar vara 35:or och 41:or med lite undantag :)! I våras gick jag och kikade genom ett skyltfönster på ett par vita Svea skor som jag ville ha men var för snål. Idag hittade jag dessa på rea för halva priset. Dock köpte jag dem inte då jag är en lortgris och de skulle få vara vita i 5 minuter men istället köpte jag dem i svart och är väldigt nöjd med mitt fynd :)! Stora fötter är inte så dumt :D


RSS 2.0