Spännande vecka!

Väntar på inte mindre än 6 paket som bör dimpa ner i brevlådan under kommande vecka! Min nya vrå har inspirerat mig till att vilja skapa mer och ska nu äntligen lära mig att gravera tänkte jag :)! 2 gravyrpennor, skyddsglasögon, plexitags, nya displayer, mått för armband, smyckesdelar och pärlor samt silverdelar för skapande i silverlera!
Jag är som ett barn på julafton när jag hittar brev i lådan. Nu är det dock lite tråkigt att det är långt till postens utlämningsställe där jag lär få hämta några av paketen, men vad gör det om 100 år :)?

Ska bli roligt att se om jag kommer kunna göra några fina smycken med verklig personlig stil. Kanske kan göra något liknande detta som jag gjorde i somras:


Sambos i 4 veckor

Nu har det nästan gått en hel månad sedan vi flyttande in i vår lägenhet och blev sambos på riktigt! Vi börjar få det riktigt fint här hemma och det börjar kännas som ett riktigt hem.
I helgen har vi som sagt monterat hyllor mm i min hobbyvrå men vi har även köpt och monterat en bänk till badrummet, satt upp en stor spegel och flyttat ner det sista till källaren! Idag var min mamma här och fållade upp och strök våra gardiner. Det blev så fint, vad skulle man göra utan sina föräldrar :)?

Även om vi kommit väldigt långt på bara 4 veckor så har vi lite kvar:
Måla om hall och sovrum.
Köpa tavla till sovrummet (beställt en)
Hitta tavlor till vardagsrummet
Köpa rullgardiner till vardagsrummet
Anlita någon för installation av tvättmaskin
Beställa hatthylla
Köpa hylla till badrum
Köpa sideboard för tv:n i sovrummet.
Sätta upp taklampor i vardagsrum, kök och sovrum

Ja listan är som ni ser lång så vi lär inte vara klara och nöjda här innan jul men det är fint nu och jag är glad att vi kommit så långt som vi faktiskt gjort med tanke på det extra jobb vi åkte på och att vi bara hade en dag semester.

Får se om jag kan ta och fota hela lägenheten någon dag men nu kommer iaf bild på hallen med den nya spegeln och sovrummet.


Min hobbyvrå börjar bli klar!

Igår åkte jag och Johan till Ikea för jag ville så gärna få köpt hyllor mm till min hobbyvrå. När vi kom hem började vi mäta, skruva och borra. När hyllorna väl var på plats var jag super nöjd. Nu är det enkelt att hitta mina alla askar och jag har fått in en anslagstavla där jag kan sätta upp lappar på det jag ska få gjort :)! Funderar på att även få in en whiteboardtavla men det blir ett projekt som får vänta!
Jag satte mig en stund i min vrå i går kväll och skapade lite med nytt material som jag köpt hem. Två par örhängen och ett kumihimoarmband blev resultatet!


Grät när jag flyttade in, grät när jag flyttade ut!

1 februari 2008 fick jag min första egna lägenhet. Det var faktiskt en ren slump att jag valde att flytta just då. Trots att jag var 22 år så trivdes jag väldigt bra hemma. Jag var iofs sällan hemma men jag hade inte riktigt kommit till de stadiet då det kändes ohållbart. Jag tror iofs aldrig att jag skulle komma dit så det var tur för mina föräldrar att det blev som det blev :)!

Det var mellan jul och nyår. Jag hade precis skrivit under för ett 6 månaders vikariat och tänkte att jag kunde kolla lite om bostadskön hade något spännande att erbjuda.
Jag hade inga planer på att flytta men ville se vart i kön jag stod.
Där bland de lediga lägenheterna hittade jag en 2:a på 49 kvm nere i centrum med låg hyra. Inflyttning skulle ske redan i februari. Jag sökte den men hade mer eller mindre bestämt mig för att tacka nej om jag mot förmodan fick erbjudande om den.
En vecka efter kom ett brev hem där det stod att jag var nr 2 på lägenheten och skulle få komma och kolla på den.
Jag tog med mig Johan och min pappa och åkte ner.
Den var för bra för att vara sann. Jag kunde inte tacka nej till en sådan lägenhet.
En vecka av nervositet gick och när jag ringde till Kungälvsbostäder dagen efter svar skulle ha kommit in hade jag en skyhög puls. Kvinnan i andra änden säger då att lägenheten är min, personen som stod som nr 1 hade tackat nej.
Magen vek sig på mig. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta.
2 veckor senare var kontrakt skrivet och nycklarna var i mina händer. Jag fick omtapetserat i 3 av rummen så jag väntade 2 veckor med att flytta in.
Köpte säng, soffa och en massa annat som behövdes.

Jag kommer så väl ihåg den dagen då jag skulle sova min första natt i lägenheten. Jag packade ner min dator och en väska med kläder, när jag gick ner för trappen sa jag hejdå till mina och tårarna rann ner för kinderna. Det som varit mitt hem sedan jag föddes skulle inte längre vara mitt hem. Jag skulle stå på egna ben och flytta in själv i en lägenhet. Skrämmande och sorgligt!

Det jag kommer ihåg mest från den kvällen är tystnaden. Känslan att inte ha någon att prata med. Det var som att jag var hos någon annan. Allt var bara konstigt!

Allt eftersom trivdes jag bättre och bättre i min lägenhet och efter ett tag var det verkligen mitt hem i både huvud och hjärta.

Nu har det gått över 4 och ett halvt år sedan dess. Lägenheten blev ett hem och tystnaden var inte längre något som störde mig.
När vi idag hade städat klart i lägenheten och jag satte nyckeln i låset för sista gången brände tårarna bakom ögonen. Jag hade bestämt mig för att inte gråta så jag höll igen men det gick inte så lång tid innan tårarna sprutade på mig. En känsla av att förlora något viktigt och personligt, en känsla av lättnad och tomhet i ett.

Imorgon lämnar jag in nycklarna och då vet jag att jag aldrig kommer gå in där igen, där på trollhättevägen 5a lgh 02!
Det blir då någon annans hem, inte längre mitt.
Nej för nu har jag ett nytt hem. Ett som jag delar med han som jag älskar. En ny tid i livet. Det känns fantastiskt. Trots dagens tårar vill jag inte göra något ogjort. Jag vill bo här nu, hur konstigt det än kändes att säga hejdå till min gamla lägenhet så känns det mest skönt!


Homeparty

Idag har jag varit på mitt livs första homeparty. Jag har faktiskt aldrig haft något intresse av sånt men idag var det något som verkligen intresserade mig, nämligen inredning!
Jag hade inga höga förväntningar men jag tyckte det skulle bli roligt att göra något och dessutom träffa Malin och Daniel som det var 2 år sedan jag träffade.

Eftersom jag inte är bra på inredning så skulle det även bli skoj att få tips och idéer.
Jag blev glatt överraskad när jag bläddrade i katalogen och det slutade med ett köp av en tavla och ett kakfat. Kände igår när jag fixade klart i köket att det saknades något över bordet och denna tavlan jag hittade blir nog perfekt.

Senare i höst tänkte jag ge mig på ett eget homeparty :), så skoj var det faktiskt!

Tack Malin för inbjudan :)!


Här kommer lite bilder från köket efter att jag fått upp tavellister för mina kokböcker, tror dock att jag skall ha upp en till för dem kom lite högt upp :)!


Finaste tavlorna!!

Idag fick jag en tavla med Milja på. Har sedan tidigare en med Lucas så ville så gärna ha en med lillskruttan också och blev väldigt glad när jag öppnade paketet.
De är så fina mina syskonbarn, blir varm i mitt mosterhjärta när jag ser dem och nu får jag göra det varje dag :)!

Vi ska även försöka gör en likadan tavla med Johans brorsdotter på men måste först leta upp en bild då hon är i ungefär samma ålder så kommer det bli så fint att ha dem uppsatta allihop på en vägg här hos oss :)!!!


Kalas på gång!

Idag kommer min familj hit så ska vi fira att jag blivit gammal. Det kommer bjudas på taccos och tårta.
Hade tänkt att göra paj men min syster ska bjuda på det nästa lördag så vi spånade fram detta istället :)!
Jag älskar kalas!!!

Jag har lagt ut receptet på tårtan på
www.jenniebakar.blogg.se om ni blir sugna!


Lycklig tjej har nu en egen hobbyvrå!

Äntligen har jag någonstans att ha alla mina pärlor och smyckesgrejer. I nya lägenheten finns nämligen en klädsammare som vi tänker att den får bli en hobbyvrå till mig. Den är bara 1x1,5 meter men den duger fint för mig och med en massa hyllor uppsatta så får jag bra med förvaringsplats!
Jag sitter här nu och är helt lycklig över att äntligen ha ett "rum" där jag kan stänga in min hobby!!!!


En underbar födelsedag

Väcktes av Johan imorse med paket och pussar :)! Fick superfina muggar som jag var och tittade på för längesedan. Att han ens kom ihåg detta var helt fantastiskt och dessutom prickade han helt rätt med färg och allt!

När jag gick upp så öppnade jag ett paket som kommit på posten igår. Det var från svärmor och innehöll torgvantar, ljus, ett kort och pengar som jag ska köpa mig något fint för.

På jobbet firade vi redan igår och då fick jag produkter från bodyshop av mina goa arbetskamrater. Idag fick jag choklad från en annan arbetskamrat! Man blir ju så lycklig av att få ha sånna människor omkring sig <3!

När jag kom hem låg ett kort i brevlådan från svärfar och Kicki.
Jag började röja lite och efter en stund kom Johan hem med paket och två kuvert. I paketet låg ytterligare 2 muggar så att jag nu har 6 st. Förutom det fick jag ett presentkort på choklad från belgiska pralin boden och ett presentkort på klippning och slingor :)!!!

Vi började laga middag tillsammans och på kvällen kom mamma hit och vi åt trerätters tillsammans. Fick ett skrivbord till mitt "hobbyrum" och så fick jag en väldigt fin klänning från morfar.

Förutom allt detta har min syster och mina syskonbarn ringt till mig och sjungit, morfar, svärmor och svärfar har också ringt! Jag har fått massor av gratulationer på såväl sms som på facebook och jag känner mig verkligen uppvaktad till max!!!!

Nu fortsätter vi dagen i soffan och bara njuter!

Stort tack till alla er som på ett eller annat sett gjort min födelsedag till den dag det blev <3


Ny byrå och första tavlan

Idag slutade jag 13.15 vilket var helt underbart! Jag har fått röjt massa och packat upp flera kartonger med glas och prydnadssaker.
Fyndade även två orreforslyktor som nu klär vardagsrumsbordet tillsammans med den som jag ägde innan.
Johan kom hem vid 19.30 med kebab och godis (jag åt första godiset på 26 dagar).
När vi ätit monterade vi klart en ny byrå till ena delen av hallen! Jag blev toknöjd när den var klar och vi fick även upp en tavla vilket gjorde att det genast kändes mer som ett hem :)!

Det känns så skönt att det händer grejer här hemma och att vi får till det till vårt :)!


Det börjar hända grejer...

Idag fick vi den rätta soffdelen levererad så med mycket hjälp av mina föräldrar fick vi äntligen ihop den.
Soffan är väldigt stor och helt underbar :)! Precis som vi ville ha den!

Min pappa hade varit här under förmiddagen och monterat ihop de sista stolarna så att köksgruppen är också klar!

Han satte även upp lampor i hallen så att vi får lite ljus :)!

Det är tur att vi har mina föräldrar för annars skulle den här flytten känts väldigt tung!

Nu vill jag få upp tavlor, gardiner mm och göra det till ett mysigt hem me. En sak i taget och än har vi ouppackade flyttlådor stående lite överallt!

Vi började med hallbyrån runt 21.30 men vi fick se oss besegrade av John Blund så den får vänta till imorgon!


Oturen fortsätter!

Efter den tråkiga start vi hade på vår flytt så har allt känts så bra. Igår var vi iväg och köpte köksbord, stolar och en byrå och idag var det äntligen soffleverans.
Kl 14 sprang jag hem på lätta ben och tig emot tre stora paket och jag ville bara stanna och plocka upp dem men fick springa tillbaka tillgivet och jobba 3 timmar till.

När jag slutade var jag så glad för jag visste att Johan och pappa höll på att sätta ihop vår fina soffa. Dessutom hade pappa varit där ett tag innanJohan kom hem och röjt på uteplatsen.
När jag kommer fram känner jag knappt igen mig för det var så fint utanför. När jag sedan kommer in säger pappa till mig "det blir ingen soffa för er idag". Jag var säker på att han skojade med mig för jag hade ju själv burit in den och dubbelkollat med leveransgubben att jag fått alla paket.
Men givetvis så var det inget skämt utan i ett av paketen låg delar till en helt annan soffa.

Det är verkligen inte meningen att det ska vara enkelt att flytta!

Idag har vi dock utan problem fått upp vårt nya köksbord och 2 av de 6 stolarna i köket. Imorgon hoppas vi på bättre tur med soffan.

Nu blir det till att sova.


Äckliga människor!

Återigen har jag fått en ostädad lägenhet. Jag blir så ledsen, besviken och arg!!!!
Det var ingenting som var städat, inte ens dammsugaren hade tidigare hyresgäst orkat plocka fram.

Vi hade packat ner allt i kartongen, hyrt släp och såg fram emot att bara flytta in. Istället för att packa upp saker och ställa in allt på rätt plats så fick vi samla allt i vardagsrummet och sedan börja med att städa eftersom alla städfirmor var upptagna fram till mitten av nästa vecka.

Vi har tur som har mina föräldrar som ställer upp för jag hade nog bara lagt mig ner och gråtit annars!

-Dammiga smutsiga golv
-Otorkade lister
-Smutsiga fönster
-Väldigt smutsigt ugn och massa skit bakom den
-Garderoberna var inte avtorkade
-Badkaret var skitigt
-Under badkaret låg massa hår, plåster, schampoflaskor, rakhyvlar mm
-En trasig väggtext som hängde kvar
-Köksskåpen var inte avtorkade
-Uteplatsen såg förjävligt ut med trasigt kvarlämnat staket och orensad "gräsmatta" fylld med skräp.

Nej en människa som lämnar en lägenhet så måste sakna helt respekt för andra!!!


Idag blir vi sambos!

Idag är det dagen D, det är dags för oss att bli sambos. Det ska bli så roligt att åka upp till lägenheten idag och inspektera för att sedan börja flytta in alla saker.
Vi har packat hela helgen och min lägenhet består av flyttlådor och två madrasser på golvet i stort sett. Har ätit hos mamma och pappa hela helgen så att vi kunnat packa ner allt från köket och vi har även suttit där på kvällen eftersom mina soffor är sålda och vardagsrummet fyllt med grejer. Blir nog kanske ett litet inlägg ikväll.
Nu är det dags att hoppa upp från sängen och fixa det sista.


Ännu en inflammation...

Någon verkar vilja jävlas med mig. Nu har jag för 3:e gången åkt på en inflammation i högerfoten helt utan att jag gjort något. Denna gång liksom sist sitter den i stortåleden. Det låter säkert jättefjantigt men jag har verkligen ruskigt ont när jag går och stödjer helst inte på den sidan av foten alls.
Det kunde inte komma mer olägligt med tanke på flytt och min träningsmotivation men men vad kan man göra åt det?

Har du förskräck bör du blunda nu!


RSS 2.0