En bild säger mer än tusen ord

Från vår kväll igår:


En smakresa i Oxelösund

Igår kom vi upp till Oxelösund för att tillbringa några dagar hos Johans pappa och hans sambo. Vi hade glömt säga till innan om att jag inte äter fisk och ja, till middag var det planerat att äta lax. Jag blev erbjuden att få kotlett istället men jag tänkte att det är lika bra att ge det en chans. En stund innan middagen var det förrätt, rökt abborre....! Jag smakade men det var inte alls min grej. När det var dags för laxen var jag nervös och vågade inte ens tugga utan svalde första biten i stort sett hel. I slutet av middagen hade jag dock insett att det faktiskt smakade gott så då både tuggade och njöt jag. Idag fortsatte jag att våga smaka sådant som jag aldrig trodde jag skulle äta; grillat hästkött. Det kändes lite knepigt att äta häst men det var mört och smakade gott. Jag nöjde mig dock med två tuggor. Jag hade lite funderingar efteråt på hur jag ställde mig till att äta häst men efter några vändor fram och tillbaka så kände jag att det egentligen inte är värre än att äta nötkött för vem är jag att värdera en häst högre än en oxe tex och oxfilé har jag mumsat i mig hel utan dåligt samvete! Läste även att självaste Malin Byard tydligen är för att äta häst och då kan det ju inte vara så illa. Hon är ju ändå hästtjejernas hästtjej nr 1. Jag kommer dock inte att gå till slaktaren och köpa hästkött, det räcker att ha smakat det. Vi får se vad jag ska testa här näst, grodlår?



Kumihimo armband

Idag åkte vi hem för att kolla om mitt senast beställda paket kommit och till min stora glädje hade det de. Idag har jag lärt mig göra en ny sorts armband och jag måste säga att jag älskar dem!!


Tyst och vackert

Inatt/imorse vid 4.30 gick jag upp och satt 30 min på ett berg här på landet. Tyst och vackert var det då jordens lampa tändes sakta!


Underbart

Har varit en fantastisk start på semestern trots hostan. Igår fick vi världens godaste mat när vi kom som vi åt med god aptit. Mamma och syskonbarnen hade dessutom plockat massa blåbär som vi kalasade på till efterrätt. Förutom detta serverades jag hostmedicin vilket inte alls var dumt. Kvällen igår var väldigt hostig men efter andra dosen så somnade jag och nu idag har hostan varit bättre! Solen har vart framme så jag har fått ligga och njuta lite i en solstol för att få lite färg på kroppen. Jag och Johan hade vattenkrig och blev som barn på nytt med vatten pistoler och kanoner i händerna. Nu på kvällen har vi spelat spel och som alltid fått en massa härliga skratt! Jag älskar landet och känslan jag får av att vara här ute!!! Nu ska jag somna på vår sköna luftmadrass som vi sover på nu när vi är här samtidigt som min systers familj :)!


Semester - blandade känslor

Nu är det äntligen min tur att ta semester. Solen skiner och det känns faktiskt som sommar för första gången på länge. Kanske är det för att jag vet att jag nu ska vara ledig. Jag har dock ingen semesterkänsla alls, jag är mest trött och faktiskt lite ledsen. För det första så vaknade jag inatt av en förbannad mensvärk och eftersom jag då låg vaken med smärta så passade hostan på att göra sig till känna. Det blev kort och gott lite sömn inatt och lider dessutom idag av ett väldigt dåligt humör och en stubin som nästan är obefintlig. Jag vill inte vara sjuk, jag hatar det! Verkligen verkligen avskyr det. Jag kan vara det nästan närsomhelst annars men just nu vill jag bara vara frisk och kry. Att sova på luftmadrass inatt känns just nu helt otänkbart, får hoppas att den gamla bäddsoffan håller mig. Allt känns rätt trist hur jag än försöker vända på det. Vi ska äta god mat som min snälla mamma och pappa ordnat men jag tror inte att jag kommer kunna njuta för att äta när man är sjuk vet ju alla hur kul det är, mer ett nödvändigt ont! Hade det inte varit för Johan så hade jag bäddat ner mig här hemma idag och bara sovit bort tiden! Usch va negativ jag är. Fruktansvärt! Det är ju bara lite hosta och PMS det borde jag vara van vid nu. Hosta har jag ju en 10 gånger per år och PMS blir väl 13 gånger ungefär. Ne nu ska jag lägga mig och sova en stund och så hoppas jag av hela mitt hjärta att jag är på lite bättre humör när jag vaknar och att jag kan njuta ikväll när vi gjort oss hemmastadda på landet!


Semester om 15 timmar och 47 minuter

En dag kvar med jobb innan semestern! Hostan som jag dragit på mig har blivit värre men jag känner mig ändå ganska okej. Ingen huvudvärk eller ont i kroppen. Jag blir dock andfådd och tung i bröstet av minsta lilla, tom när jag läste bok för barnen idag blev jag trött. Hur som helst så är det semester från kl 14 imorgon :)!! Underbart är bara förnamnet! En bra film och massa godis fick krydda sista kvällen före jobb på tre veckor!!! Natti natti


Jag hatar mitt jobb

Jag brukar ju skriva hur mycket jag älskar mitt jobb och det är ju självklart sant! Jag älskar att jobba med alla underbara barn och arbetskamrater osv. Det finns dock en sak med mitt jobb som jag hatat och det är alla förbannade sjukdomar!! Man borde ha risktillägg för att jobba inom förskola. Just nu jobbar jag på sommaröppet vilket innebär att alla barn från kode och munkegärde med behov av förskola kommer till samma förskola. Det är väldigt roligt att få träffa alla barnen och även träffa personal från andra ställen, men nya barn= nya baskilusker. Så nu har jag åkt på en ny omgång förkylning, precis lagom till semestern. Jag hoppas att den inte bli värre än den är nu för jag vill inte vara sjuk på fredag :(! Jag blev precis bra från min förra hosta och nu kommer en ny. Suck! Bara att bita ihop och gå till jobbet! Det är ju tur att jag faktiskt älskar det jag gör även om jag gärna sluppit alla sjukdomar!


Resultatet av vår PT träning

För 3 månader sedan köpte jag och Karin 10 PT timmar med KF. Målet med detta var att komma igång med träning + att kanske tajta till kroppen lite.
 
Idag var det dags att se vad vårt slit gett för resultat. Jag hade enorm ångest då måttbandet kom fram och jag började tom gråta när det var min tur att få min dom. Jag var helt säker på att mina resultat skulle vara urusla och att jag snarare skulle ha ökat i omfång än minksat.
Tårarna slutade dock rinna ganska snabbt och jag tror faktiskt jag istället hamnade i någon chockfas.
 
Bröst: oförändrat
Överarm: -1cm
Midja: - 4cm
Höft: -10cm
Lår: -5cm
vader: -1cm
 
Jag kunde inte tro att det var sant. Jag har alltså tappat 21 cm runt min kropp. Detta helt utan att lagt om någon kost. Jag har bara börjat träna!!!
 
Efter mätningen var det dags för styrketester som även dem var ganska imponerande, ja förutom magen då kanske där jag bara ökade 12 sekunder i plankan. Där ska Karin ha riktigt mycket kred för hon dubblade sin tid!!!! Jisses, där har jag något att sträva mot.
 
x5 så många armhävningar
ökat med 12 sek i plankan
ökat med 19 repetioner i benböj
fördubblat repetionerna i bänk
 
Jag kommer sakna våra träningar tillsammans för även om de stundtals har varit väldigt jobbiga så har jag alltid gått därifrån nöjd och glad. Tack KF och Karin!
 

Träna mage

Jag HATAR att träna magen, det har jag gjort så länge jag kan minnas. Mycket ligger i att jag är så enormt svag och då bara ger upp. En annan sak är min förbannade svanskota! Att ligga och rulla på den upp och ner i situps är en plåga. Vet inte hur jag ska göra situps utan att det gör ont, om någon har ett tips så är ni välkomna att dela med er. Det finns ju givetvis andra övningar men just situps vill jag kunna göra fler av och då utan att få blåmärken eller skavsår. Har tänkt utmana mig själv nu och börja träna mage minst 1 gång per dag. Vi får se hur detta går men det är tur att det finns bra appar till hjälp :)!


Flytt tips!

När jag flyttade hit för 4 1/2 år sedan så hade jag hunnit samla på mig en väldans massa fin porslin och glas. Mina smarta familjemedlemmar rådde mig att spara alla kartonger osv för att kunna packa grejerna när jag skulle flytta vidare. Halva min källare har varit fylld med kartonger och det har irriterat mig en hel del genom dessa åren men idag är jag tacksam för deras tips! Har nyss packeterat ner nästan 40 glas nu och det känns som de ligger tryggt där i lådan :)! Så ta till er de tipsen! Spara kartonger, iaf till era finglas osv!


Lugn söndag?

Vaknade 8.00 av att klockan ringde för att det var dags att tvätta lite. När tvätten var inslängd satte vi på en av de filmer vi hyrde igår och åt frukost. Strax ska vi bege oss mot gymmet och träna lite innan vi ska börja köra flyttkartonger och rensa källaren :)! Ett jäkla jobb blir det men det är ganska skoj! Nu är det bara 7 veckor kvar innan vi flyttar :)! Jisses va spännande. Är så nyfiken på när jag blir av med min lägenhet bara. Hade ju sparat ca 3900:- på att bli av me den redan i september och det är ju nästan en en matsalsgrupp :)! Jaja, hörs!


Fredagsmys

Jag slutade 16.30 idag och begav då mig hem i regnet. Det är något speciellt med sommarregn, något rogivande. Hur som helst så gick jag och Johan till Sportlife och körde ett ben och core pass. När vi kom hem så hade jag missade samtal på mobilen och det var från personer som ville se lägenheten. En kvinna ville titta redan idag så jag fick bråttom att städa undan lite. När hon kikat klart var kl 20 och vi satte oss och kalasade på räkor. Mysigare än så blir det inte en fredagskväll :)! Nu ligger vi i varsin soffa och tittar på en av de bättre thrillers som gjorts. Ha en underbar helg!


Grillkväll

Blivit bjudna på god middag och fantastiska cupcakes hos Cecilia och Magnus idag. Var väldigt trevligt och underbart gott. Nu ligger jag här illamående eftersom jag inte kunde hålla mig undan cupcakesen och tog en andra :) Dags att sova, gott med sovmorgon imorgon!!!!


Ny tid

Igår sprang jag för 3:e gången 5 km och bättrade på tiden ytterligare till 27,55 från 28,22. Nu tror jag inte att jag har så mycket mer att ge utan för nog öka distansen ett tag för att bara bättre på konditionen lite. Jag är ju verkligen ingen löpare och efter 2 km vill jag alltid gå av men kör de sista 3 km på ren vilja. Om någon har bra tips på effektiv löpträning så tar jag gärna emot!!


Gamla foton

Igår satt vi hemma hos min morfar och tittade igenom gamla kort. Roligt att se bilder på mig och min syster när vi var barn. Roligast var nog ändå att se bilderna på mamma och pappa då de var unga. Har alltid fått höra att jag är så lik min mamma och när jag ser bilderna från när hon var ung så är det ju bara att le och vara glad för hon var verkligen vacker :)!


Starkare

Nu har vi bara 1 PT timme kvar tillsammans jag och Karin och trots att vi inte kört så mycket själva märker vi tydliga resultat. Vi har ökat med vikter och vi har bättre kondition. Det är riktigt roligt att man märker skillnad även om jag inte har gjort någon kroppslig förändring tyvärr, men det har ju med mina dåliga vanor att göra så jag får skylla mig själv.


Fullt upp!

Denna veckan är ganska inbokad/fullbokad. Igår fyllde Johan år, vi var och shoppade och åt sedan lite gott här hemma. Idag jobbar jag till 18 och sedan blir det raka vägen hem, byta om och gå till Sportlife för att träna med Karin och KF. Imorgon ska vi till morfar en sväng och sedan träna. På torsdag blir det träning och sedan hem till Cecilia och Magnus på middag. På fredag blir det träning. På lördag dop för Jannicas lilla docka. Söndag är inte något bokat ännu så kanske lite vila. Förutom detta så ska jag nog visa lägenheten för de som fått erbjudande om visning. Ingen har ringt ännu men det kommer nog för jag tror många sökt. Hoppas att den som tar den vill och kan flytta in den 1 september :)! Hade varit grymt för då hade vi sparat massa pengar. Nu är det dags att gå upp för jag börjar jobba om 2 h :)!


Härligt slut på en härlig helg!

En god frukost uppe i stugan och sedan lite mys och lek på tomten. Åt upp resterna från gårdagens tårta och sedan en promenad ner till havet. När vi kom upp bjöds det på grillat och klyftpotatis innan det var dags för oss att åka. Vi tog vägen om bår nya lägenhet och visade Johans mamma vart vi ska bo och sedan körde vi in henne till tåget. Det blev ett kort besök men det var otroligt roligt att hon kunde komma och att min familj fick träffa henne. Nu har vi precis sett en film och snart vankas det sömn inför en annorlunda jobbvecka.


Åh nu fungerat bloggen igen!!!


Johan 30 år!

Imorgon fyller Johan 30 år! Han är inte mycket för kalas men ett litet kom han inte undan. Bi åkte ut till landet för att fira 5:e fördelsedagen för honom här uppe. Min syster med famil och mina föräldrar var redan här i fredags när vi kom. Igår var det dags för kalasdag. Jag hade sagt till Johan att jag var tvungen att åka in till stan och hämta en present jag beställt. Presenten var ingen vanlig present utan hans mamma som åkt ner 45 mil för att fira honom. När jag kom tillbaka så gick jag ner och gav honom hans paket som han trodde att jag varit och hämtat. När han satt sig ner för att öppna kommer Eva gåendes ner för gången, den minen Johan fick då var oslagbar!!! Han blev så chockad. Dagen blev kanon. Vi tog en promenad till stranden, åt god mat, drack gott, kalasade på jordgubbstårta och spelade spel. Idag blir det en lugn morgon/förmiddag här uppe på landet innan vi senare ska köra Johans mamma till tåget.

Kunde jag gjort något?

Det är en kväll med många tårar. Jag vänder och vrider på allt, kunde jag gjort något annorlunda där för 7 år sedan? Gjorde jag allt jag kunde? Fanns det något jag kunde gjort där och då som kunde gett ditt liv en annan riktning? Något som kunde räddat dig?

Svaren på de frågorna kommer jag aldrig få. Jag vet bara att det jag gjorde inte räckte.

Frågan från bilden du gjort dyker då och då upp i mitt huvud. Jag försöker att inte gråta när någon ser men visst gråter jag. Jag känner en enorm skuld. Jag vet att jag inte borde det men det hjälper inte.

Det går inte att prata om det med någon på riktigt för ingen skulle förstå. Jag vet precis vad alla skulle säga till mig och jag vet hur jag skulle försöka vara korekt istället för ärlig.

Tårarna börjar avta, kanske kan jag gå in och lägga mig igen, se en film och försöka tänka på annat. Det är en liten tröst att veta att du inte lider längre. Veta att du äntligen efter många år "mår bra". Det är iaf det jag väljer att tro.

RSS 2.0