Bilder på mig från Oxelösund








Bilder på mig från Kolmården












Imorgon flyttar vi hem

Efter 9 dagar här ute på landet så flyttar vi hem och gör plats för min syster med familj. Det har varit underbart att bara kunna vara. Att vi sen blivit bortskämda med god mat och service är ju heller inte dumt. Mina föräldrar är helt underbara och det är så härligt att ha ett ställe som Lökeberg där man kan komma ifrån allt.
Nästa vecka är vår sista semester vecka. Vi har lite luddiga planer men annars tar vi dagen som den kommer. Förhoppningsvis så kommer vi iväg till Ulllared på måndag iaf sen får vi som sagt se.

Nu ska jag lägga upp lite fler bilder från semestern och sen plocka ihop lite saker och ta en dusch ute i kylan.

Snart är semestern slut och då ska bloggen vakna till liv igen!



En sväng till Stenungsund

Idag har vi varit och shoppat och ätit middag i Stenungsund. En helmysig dag med underbart god mat på Harrys och en del shopping.
4 nya koftor inför hösten, 2 sjalar och ett par solbrillor kom jag hem med. Johan han hitta ett par skor och en svinsnygg shorta!

 
En glass mellan shoppingen och middagen


Mor och far på restaurangen


Johan har fått in sin mat och tittar skeptiskt på den röda "spagettin"


Måste bara flika in att jag fått årets första fästing imorse.


Här sitter det lilla äcklet....


Här ser ni honom i en läskig närbild!





Semestern del 2

I tisdags åkte vi iväg mot Johans hemstad Hallstahammar. När vi kom upp så fikade vi med hans mamma en stund sen så tog hon fram stora klippar saxen och klippte oss båda två. Perfekt att fått det gjort och bra blev det.



Vi åt lite tacco till middag och sen gick vi iväg och träffade några av Johans vänner. En väldigt trevlig sommarkväll med vin och roligt sällskap.

I onsdags "lånade" vi Johans brorsdotter och hennes syster och åkte till ett utesimbad. En heldag med bad och fika och sen lek och pizza hemma hos Johans bror. Barnen var glada och nöjda och vi var glada, nöjda och trötta =).



På torsdagen så fikade vi först med Johans mormor och morfar på ett mysigt cafè nere vid hamnen. Tyvärr började det regna så vi stannde inte så länge. När vi lämnat av mormorn och morfarn så åkte vi och tittade lite i affärer innan vi tog oss hemåt för att äta.
Efter vi ätit så ringde Johans brors sambo och kollade med oss om vi ville ha glass så kom hon och tjejerna förbi. Johans bror kom även han förbi efter en stund. En mysig fika i trädgården och sen massa lek!
På kvällen så tog vi det bara lugnt och tittade på tv.



På fredagen hade vi sen innan bestämt att vi skulle åka till Kolmården och sedan hemåt. Vi kom iväg vid halv 9 men fick vända efter 2 mil då Eva ringde och sa att vi glömt tvätt i torktumlaren. Hon var snäll och mötte oss på halva vägen så att vi slapp köra så långt tillbaka.
Vi följde sen skyltar mot Norrköping 10, 8 mil skulle det vara, men helt plötsligt var skyltarna borta. Johan visste att man kunnde köra till Norrköping från Örebro så vi följde skyltarna dit istället. Väl där ser vi en skylt mot Norrköping 13,9 mil!!!! Vi har då kört en omväg på ungefär 15 mil. Sur som ettika körde jag vidare. Efter ett tag hittade jag humöret igen och 2 h efter beräknat så anlände vi till Kolmården.
Väl där blev dagen perfekt! Vi fick se alla djur som vi ville se och vädret hade inte kunnat bli bättre.



När vi kände oss njöda satte vi oss i bilen och körde hemåt. Ett matstopp och en liten vilopause blev det.
Runt 23 landade vi ute på landet hos min mor och far där vi nu är och vilar upp oss.

Första semesterveckan har verkligen varit kalasbra och jag hoppas att dom två veckor som nu kommer blir lika bra.


Semestern del 1

Tänkte ge er en liten uppdatering nu när jag har lite tid över.
I fredags åkte jag ut till landet en snabb sväng för att säga grattis till morfar som fyllde 91 år. När jag gett honom mitt lilla paket och en kram så åkte jag mot Johans jobb för att plocka upp honom.
Svängde förbi hans lägenhet och sen begav vi oss mot Oxelösund.
Resan gick riktigt bra och jag tyckte för en gång skull att det var ganska behagligt att köra.
Vi tog ett litet stopp i gränna och köpte polkagrisar. Jag har inte varit där sen jag var barn så det var lite roligt att stå och kika in till dom som stod och rullade allt godis =)!

 

När vi kom fram till Johans pappa så bar vi in vår packning och sen tog vi det bara lugnt hela kvällen.
På lördag så regnade det så vi åkte in till Nyköping och shoppade. Hittade en klänning och ett par byxor på rean. Roligt att hitta saker när man inte har tänkt sig att hitta något.
På kvällen åt vi god middag och myste hemma.
På söndagen så åkte vi ut till några klippor och försökte fiska. Det blev inte mycke fisk men det var ändå härligt att fått sekusten på den sidan landet.

I måndags var vi ute och plockade svamp och blåbär. Lite mer än 2 liter kantareller och 1 liter blåbär fick vi ihop. Inte dåligt! Middagen lagade vi tillsammans alla fyra. Grillat kött, klyftpotatis, grillas halloumi, melonsallad, stekta kantareller och tsatziki. Det var något av det bästa jag någonsin ätit. Till efterrätt blev det jordgubbar, blåbär och glass! Snacka om attt man var gäsig efteråt.



Sååå, nu har jag inte tid att uppdatera er mer. Nu är vi i alla fall i Hallstahammar hos Johans mamma och ska snart iväg och bada. Mer bilder och mer uppdatering kommer =)!

Ha det fint!


Nu är vi ute i skogen och plockar svamp :)...

dsc00375 (MMS)

Nu är vi ute i skogen och plockar svamp :). Varmt och svettigt är det men väldigt roligt när man hittar. Ikväll blir det grillat kött och stekta kantareller, mums.


Nu är vi uppe hos Johans pappa i Oxelösund...

dsc00371 (MMS)

Nu är vi uppe hos Johans pappa i Oxelösund. Vi har precis shoppat lite i Nyköping centrum och nu väntar massa munkar och cola :). Blir nog inte mycke bloggande nu denna veckan men får försöka msn blogga lite så ni kan hålla koll på oss. Ha det fint.


Flyttar jag?

Imorgon åker jag och Johan iväg på en liten roadtripp för att hälsa på hans familj. Först bär det av till Oxelösund där hans pappa bor och sen åker vi vidare till Hallstahammar där resten av hans familj håller hus.
Vi kommer antagligen bara vara borta en vecka men av min packning att dömma kan man tro att vi ska flytta.





Det värsta är att detta inte är allt. Skor och jackor är ännu inte nerpackade. Men men, vi kör ju bil så då får man ha mycke packning =)!!

Det jag har med mig är:
*En väska med träningssaker ifall jag skulle få för mig att gå ut och gå eller springa.
*En väska med badkläder, handdukar, sololja mm.
*En liten och en stor väska med kläder.
*En väska med handdukar och hygienartiklar mm.
*Ett gäng handväskor innehållande smycken och solglasögon
*En dataväska

Något jag har glömt???


Tomt

Nu har jag jobbat min sista dag på mitt numera gamla jobb. Jag har lämnat in mina nycklar och plockat hem mina saker. Jag har en konstig tomhetskänsla i kroppen och det känns just nu mest tråkigt.
Men imorgon startar semestern och då hoppas jag att jag glömmer bort allt vad jobb heter för 3 veckor och bara njuter!!!

Snart semester

Igår hade vi en underbar dag på jobbet. Vi var ute vid havet och barnen var verkligen lyckliga. Att vi personal också trivdes såpass mycket att vi glömde av tiden för hemgång ska jag ju inte heller sticka under stolen med. Det är nu vi får igen för alla dagar då vi stått ute och fryst fingrar och tår av oss =)!
När vi komtillbaka 15 miinuter efter att vi och barnen slutat så skyndade vi oss hem.

Väl hemma la jag mig och vilade en liten stund.När jag vaknad och gått upp så kom jag överens med Johan om att jag skulle åka ut till honom och hans kompisar. Jag hade 1 timma på mig att få på mmig kläder, handla mat och ta mig till saltholmen. När jag väl kom fram till saltholmen fanns där inte en enda parkering så jag fick ställa mig en bra bit längre bort. Jag kom precis med färjan efter en snabb promenad.

Med svetten rinnandes längs ryggen andades jag ut och 10 minuter senare klev jag av.

Hade en trevlig kväll med lite krovgrillning och trevliga människor.

Nu ska jag snart bege mig till jobbet för sista riktiga dagen att jobba på mitt nuvarande jobb. Imorgon kommer jag jobba halvdag och sen är det semester!

Det är med blandade känslor som jag nu räknas ner till fredag. Dels så längtar jag efter 3 härliga veckor utan några måsten, men sen så kkan jag inte låta bli att tycka att det är tråkigt att lämna dom underbara barn och mina fantastiska arbetskamrater.

Men men, dags för nya äventyr!!!!

Ha en bra dag!

Förstört linne

Idag har jag tvättat som många andra tisdagar. När jag plockade ut mina kläder ur tvättmaskinen undrade jag varför rosen på mitt nya linne hamnat på insidan, men när jag tittade närmre märkte jag att det inte riktigt var så det var utan att hela trycket försvunnit!!! Okej att linnet är köpt på ullared för 90:- men det ska ju ändå hålla åtminstonde EN tvätt. Annars är det ett förbannnat dyrt linne skulle jag vilja säga!
 

Väldigt tråkigt är det eftersom jag verkligen gillade det linnet. Ska ta med det nästa gång vi åker till Ullarred och så ska jag se till att få pengarna tillbaka för även om det är 90:- vi pratar om så kan man köpa annat för dom pengarna!


Vaken natt

Vaknade inatt av att jag mådde hemskt illa. Blev liggandes på toalettgolvet hemma hos Johan ett tag men då inget hände la jag mig igen för att en liten stund senare behöva gå upp igen. Så höll jag på nästan hela natten. Magen körde med mig och jag mådde illa men jag kräktes tack och lov aldrig. När klockan närmade sig 6 och jag knappt sovit något så sms:ade jag mina arbetskamrater för jag vågade inte chansa på att åka till jobbet eftersom jag fortfarande mådde väldigt illa och det kändes som att jag skulle behöva spy vilken sekund som helst.
Jag körde hem runt 7, hade en plastpåse med mig för säkerhetsskull och jag hoppades innerligt att jag skulle slippa använda den.
Väl hemmma så la jag mig. Lyckades somna efter en stund och när jag vaknade så mådde jag bra. Inget illamående och magen var lugn.
Jag har kunnat äta ordentligt och jag känner mig som vanligt.

Vad det var som spökade inatt vet jag inte riktigt, antagligen bara min mage som krånglade för mig som den har gjort så många gånger förr.
Ska ta mig till affären strax och handla för jag har ingen middagsmat hemma.

Tror jag ska försöka börja tänka på vad och hur jag äter. Jag har en mage som ganska ofta krånglar och jag tror att om jag äter rätt så kan jag nog till viss del få bukt med den. Ska ge det ett försök att äta nyttigt. Läste dessutom att motion är bra för magen så ska försöka komma igång med små promenader igen. Kanske inte hinner så mycket innan semesttern och inte heller på semestern, men efter så ska jag bli hälsan själv ;)!


Lördagen och söndagen

Lördagen:

Mina älsklingspojkar gottar sig i solen


Efter att vi badat var det dags att fiska krabbor


Fascinerad lillkille när mamma (Jessica) håller upp en krabba


Moster ska bjuda på glass


Mums...


Johan fick även han en glass =)


Att bita på en isglass är ingen höjdare


Så underbart söt är han lillprinsen! Här har han doppat håret =).


Blåbärsplockning för blåbärsälskarna


Tre olika grillbrickor till middag!


Dom "unga"...


Dom "gamla"

Söndagen:

Detta monster landade i min systers hår. Kan tippa ett den var 1,5 cm ungefär!


En liten fika för 5 personer =)


När ingen annan tar bild på elendet så får man göra det själv =)


Ännu en middag ute i solen


Undra va dom tittar på....


Prinsen och "mamaf" tar sig ett bad


En säl????


Underbar bild på mor och son... och så bebben då =)


Landkrabborna....


Glass även idag...


Johan hjälper lilleman att få bort glassresterna runt munnen =)



Ja som ni ser så har helgen varit helt underbar. God mat, trevligt sällskap och fint väder!!! Nu är batterierna laddade för dom 5 sista jobbdagarna innan semestern!

Fredagen


Lilleman hjälper Johan att öppna sina paket


Att det kan vara så roligt att öppna någon annans paket.


Familjen Erichsen med sin present


Ett gäng olika ölsorter att testa sig igenom för Johan


Moster och lillprinsen


Hoppboll är roligt


Det tycker moster också....


Men det gick dock inte så bra...


Pappa iklädd världens fulaste keps och hans fina grillmästarförklädde.


Lucas ville också se ut som morfar =)


God middag, grillad fläskfilè, klyftpotatis, tsatziki och god sallad


Johan tårta





Underbar sång.... eller?


En öl som gravida tydligen inte bör dricka ;)....


Lite spel på kvällskvisten


Johans lagkamrater...


Mina lagkamrater....


Champangen och blomman som mötte oss när vi kom ner för att sova!

Ja detta var fredagen i lite text och många bilder =)!!! Lördag och söndag kommer!!!

Eftersom min systers familj också är uppe ...

dsc00352 (MMS)

Eftersom min systers familj också är uppe på lökeberg denna helgen så sover vi i våran grannes gäststuga. När vi kom ner nu hade dom en liten överraskning till Johan/oss. En kyld champange stod framme tillsammans med två glas och en blomma :).


Nu har födelsedagsbarnet fått sin tårta :)

dsc00350 (MMS)

Nu har födelsedagsbarnet fått sin tårta :)


Liseberg och tårtbak

Det har knappt regnat alls på en månad, men idag då våran tur till Liseberg var inplanerad då hade vädergudarna bestämt sig för att det skulle regna ordentligt minsann. Men trots ösregnet hade vi en kanon dag. Mycket åkande och glada barn, det är ju huvudsaken.



När jag kom hem vid 20 var jag lite småfrusen så jag tog en lång varm dusch. Sen var det bara att sätta igång med att göra Johans födelsedagstårta. Jag hade glömt att det är en hel del att göra även om tårtbotten var färdigbakad.
Nu är tårtan klar och jag är nöjd. Hoppas att den smakar okej också, men annars får vi helt enkelt ta och äta glass eller nått =).


Vill inte lägga ut den riktiga bilden idag eftersom jag vet att Johan fortfarande är vaken och kanske tittar in här. Lite överraskning får det ju bli imorgon.

Uppdatering

Igår åkte jag till min syster när jag slutade jobbet. Blev kvar där över middag och sen gjorde jag Lucas iordning för sängen. Så mysigt att få borsta hans tänder och sen läsa en bok när han lagt sig.
Vet ni föresten att han ska bli storebror? Tror inte att jag berättat det än, men om allt går vägen så kommer det en liten i oktober =)!


Idag har jag bakat tårbotten och slått in paket. På fredag fyller nämligen Johan år. Vi ska vara ute på landet i helgen. Johan vill inte ha något hejdundrandekalas, men en tårta och några paket ska han få.
När jag var klar med bakandet och paketinslagningen så slängde jag in några plagg i tvätten och sen så har jag bara slappat i soffan hela kvällen.
Nu ska jag snart lägga mig för imorgon ska vi ta med barnen till Liseberg och vi kommer vara borta hela dagen. När jag kommer hem så ska jag göra klart tårtan och sen packa.

Ja det var en snabb uppdatering av läget!!!

Sov gott

Dåligt med städning

Det har inte blivit mycket städande idag =(! Jag tvättade 4 maskiner, åkte iväg för att se om jag kunde hitta något mer till Johan i födelsedagspresent och sen när jag kom hem orkade jag inte ta tag i mig själv. Åt lite middag och bagav mig istället till solariet eftersom solen har lyst med sin frånvaro idag.
Nu sitter jag ner i soffan som den slöis jag är och försöker samla kraft för att orka vika in tvätten i garderoberna och förhoppningsvis diska av disken.
Men innan dess så ska jag hälla upp ett stoooort glas cola light och spela lite mer Super Mario, är dock ganska tråkigt när man är själv, men det skildrar ju tankarna lite åtminstonde.

Städ och tvättdag

Idag har jag en ledig dag så jag ska passa på att stöka lite här hemma. Kan vara gott att få gjort det innan semestern! Dock har jag just nu fastnat i soffan. Var uppe vid halv 7 och körde Johan till jobbet, sen när jag kom  hem 1 h senare så var jag pigg och satte igång med tvätten.
Nu däremot så känner jag mig allt annat än pigg. Får nog bli en liten vila i soffan innan jag tar tag i mig själv igen.
Jag är ju trots allt ledig =)....

Uppfyllt barskåp

Idag fick jag dom 6 flaskor som jag beställt när mamma och pappa åkte. En härlig syn när barskåpet är uppfyllt. Ska försöka köpa nån flaksa då och då så att jag till slut fyller alla 4 hyllorna. Men det lär ta några år så det är tur att jag inte dricker så mycket =D!






Kaka vs middag

Om ungefär en timma landar mamma och pappa på svensk mark. Har konstigt nog saknat dom väldigt mycket, trots att dom bara varit borta i en vecka. 
Jessica och Lucas ska åka till Landvetter och hämta upp dom.
Jag och Johan hade tänkt vara hemma hos dom då dom kom hem. Har precis lagat en bärkaka som jag tänkt vi skulle fika på.
Men givetvis har min syster lagat en hel middag till dom så min lilla bärkaka kan lika gärna slängas i sopporna.
Haha skrattretande hur hon alltid lyckas vara bättre på allt!


Ullared

Förra veckan sa jag till Johan att jag var sugen på attt åka till Ullared. Han föreslog då att vi skulle åka dit på lördag!
Så igår satte vi oss i Pyden, trotsade årets varmaste dag och bilade ner mot Ullared och Gekås. Varmt var det, det kan jag lova, men det var kanske mer till våran fördel eftersom affären var ganska "tom".


Johan på väg in!

I ungefär 2 timmar gick vi runt och shoppade saker. Både Johan och jag hittade lite kläder och sen så köpte vi givetvis en hel del annat.

Håll i er nu alla tjejer för jag lovar er att ni kommer bli avundsjuka. När vi kommit ur affären sa Johan "Det var ju riktigt roligt" Han föreslog även att vi ska åka dit nästa månad på semester!!! Nog för att jag älskade honom innan men han fick många + i kanten efter det.

Jag var 2000 kr fattigare, genomsvett men väldigt glad när vi kom hem och packade upp alla saker.


"Bra att ha saker"


En potatisskivare/strimlare, 2 böcker, hårsaker, diskmedelspump, mugg till morfar och ett förkläde till pappa


En sodastream till Johan som han vet om att han ska få =) 



6 linnen, en klänning, 3 örången och en väska


En stor tavla 90x90 cm

Ja det var allt det =)! Mycket nöjd med alla inköp är jag och även väldigt nöjd att jag snart ska åka dit igen och kunna köpa dom sakerna jag fick avstå frånn igår =)!!!



Ätit

Igår blev det en glass vid havet och sen en burgare på BK så aptiten kom allt tillbaka. När jag fått i mig maten blev jag dödstrött och det kankse inte är så konstigt. Somnade snabbt efter det att jag lagt mig. Hade tydligen satt mig upp i natt och frågat Johan vem mer som var där och sen frågat om vi var ensamna, sen hade jag bara lagt mig ner igen. Haha, undra vad det var jag drömde för detta måste jag gjort helt i sömnen.



Idag är det äntligen fredag! Bara 9 dagar kvar att jobba innan semestern. Eftersom det är underbart väder så åker vi med barnen ut till havet och fiskar krabbor, badar och leker i sanden. Fantastiskt att man har möjlighet att göra det faktiskt. Det är ju lite roligare för dom än att bara sitta på skolgården där hettan blir olidlig.

På måndag är jag ledig, sen jobbar jag tis, ons och tor och sen ledig på fredag! v28 blir en hel vecka, men sen då jäklar ska jag vara ledig!!!!!!! Wohooooo! Jag ser ljuset i slutet av tunneln!

Brist på aptit

Kan någon förklara för mig hur det kan bli fysiskt jobbigt (läs omöjligt) att äta mat när man mår psykiskt dåligt? Jag har ingen matlust alls idag. Tog mig dock en glass vid havet förut, men det och ett äpple är det jag fått i mig. Jag känner mig mätt. Maten växer i munnen på mig och jag vill bara kräkas. Jag vet att jag måste äta men hur lätt är det då man känner att det helt enkelt inte går.
Som krydda på detta så ska jag snart upp och ha ett föräldramöte för dom nya föräldrarna på det nya jobbet. Jag kommer få lägga till med ett riktigt pokerface och stålsätta mig. Hoppas att min aptit kommer tillbaka ikväll....!


Klumpen

En stor klump i magen hindrar mig från att få i mig frukost trots några tappra försök. Det går bara inte. Jag skulle egentligen ha sovmorgon idag och få sova ut, börjar inte förrän 12 men har inte sovit alls inatt så jag åker till jobbet 3 timmar innan jag måste bara för att få tankarna på annat håll. Ska stanna på Maxi oxh köpa litervis med cola light för om jag inte får i mig mat så måsta jag iaf ha vätska.
Det är en välbekant klump som flyttat in. På jobbet pratade vi om den så sent som igår men inte trodde jag att den skulle hitta mig så snart därefter.
Ni vet den där klumpen somm gör att du inte kan äta eller sova. Du kan inte göra något utan att tankarna far iväg och en slags oro tar över kroppen.

Jag hoppas att den snart försvinner......

Ha en bra dag i solen!!!


30 Juni 2005

Läste min gamla blogg och för exakt 5 år sedan så skrev jag detta:

"Va me om den mest otroliga saken igår...! Helt jävla sjukt! D va som jag drömde! Oh my goooood! Men nog va d verkligt! Marstrand me Joeyy, Sin och John john va helt underbart d me...! Det går inte ens att beskriva hur skönt v hade d i sanden, på klipporna.. på kajen! D va ett sånt där blå ögonblick som Sin sa... sånt man aldrig glömmer! Med 3 av dom goaste personerna som finns och ligga å koll aut på nästan spegelblankt vatten...! Skulle vilja göra d varje dag!"


Bilden från den kvällen står på mitt hörnbord, tänk att det redan har gått 5 år!


RSS 2.0