Nu måste jag bli frisk

När man som jag jobbar på förskola så utsätts man varje dag för förkylningar. Det går liksom inte att undvika. Jag jobbar ju dessutom med de yngre barnen och de sitter mycket i knät och kramas ofta och det kan man ju inte neka dem att göra. Misstolka mig inte nu, jag tycker att det är väldigt mysigt när barnen sitter hos mig men när du är förkylda så är det klart att man riskerar att bli smittad på köpet :). Peppar peppar var jag ganska frisk under hösten med sedan slutet på februari så har jag varit förkyld. Det har gått i vågor med toppar och dalar men aldrig riktigt försvunnit. Jag har varit hemma pga sjukdom 1,5 dagar innan igår på hela året så det är verkligen inte så att jag varit helt utslagen.
Jag har däremot fått avstå träning i omgångar och jag har varit fruktansvärt trött och ofta haft huvudvärk på kvällen. Jobbet har jag orkat med och eftersom jag tycker om mitt jobb så mycket så har jag prioriterat att gå dit även om jag sedan kunde vara så trött att jag inte orkade resa mig ur soffan.

Igår orkade jag inte mer, jag hade dessutom ingen röst så så var valet enkelt att inte gå och jobba. Jag åkte ner till vårdcentralen och jag hoppades verkligen att jag skulle ha någon bakterie som kunde botas med antibiotika. Tyvärr var det som jag trodde ett virus och jag blev ledsen. Låter ju jättekonstigt att man blir ledsen över att proverna inte visar något men för mig innebar det bara att det inte fanns något att göra. Läkaren skrev ut recept på slemlösande medicin till mig och sjukskrev mig i 10 dagar.
Jag var väldigt skeptisk till sjukskrivningen eftersom jag vill jobba men jag frågade om jag fick bryta den och det fick jag ju så då kändes det okej.
Tanken med sjukskrivningen är att få vila och vara ifrån alla smittor så att jag får kraft och energi tillbaka. Han rekommenderade att bara göra sånt som jag tycker om och bara vara. Jag får gärna vara ute och jag behöver inte ligga i sängen hela tiden utan göra sånt som jag mår bra utav.

Jag mår ju bra utav att jobba men jag vill verkligen må fysiskt bra nu för det sliter så på mig. Jag hoppas att jag kan jobba något nästa vecka men jag ska verkligen ta vara på denna tiden nu och inte gå för tidigt för då har jag ju varit hemma helt i onödan.

Igår efter läkaren åkte jag hem till min pappa och grät ut. När det kändes bättre passade jag på att åka med bilen till besiktningen och till min stora glädje gick den igenom. Jag har nog inte skrivit det här men jag har fått en bil utav en Anders föräldrar som sedan Linettes Christer har hjälpt mig laga och nu står jag alltså här med en egen bil :).

När det var klart åkte jag hem en stund innan jag tog mig ner till Apoteket, hämtade ut medicin och sedan gick jag loss på godsaker att ha här hemma.

Nu ska jag gå upp efter 12 h sömn. Idag blir det soffan en stund sen ska jag köpa blommor tänkte jag så att vi kan få det lite fint på uteplatsen. Extra skönt att ha bil dagar som denna :)!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0