10 år sedan och fortfarande rinner tårarna

Min farmor var väldigt speciell för mig. Hon var så mjuk och snäll och hon älskade med hela sitt hjärta. Hon var även hysteriskt rolig, på ett sett som hon inte själv visste om. För 10 år sedan på julafton ringde min farbror hem till mina föräldrar och berättade att farmor hade dött.
Det är fortfarande den värsta dagen i mitt liv. Det var som om någon slet ut mitt hjärta och delade det i miljoner bitar. Jag är väldigt känsligt och har lätt till tårar men jag är inte så bra på att prata om sånt som gör mig ledsen.
Denna julen stängde jag in mig på mitt rum under morgonen och ville egentligen inte alls komma ut. Men julen skulle firas, om inte för vår skull så för farmors. Vi kollade på Kalle som vanligt, vi åt julmat som vanligt och vi öppnade klappar som vanligt men ingenting var som vanligt. Klumpen jag hade i bröstet var enorm och när jag fick julklappar från farmor blev den ännu större.
Vet att jag åkte med mamma när hon körde morfar och när vi släppt av honom så brast det. Jag bara grät och grät.
Sedan dess så har jag gråtit varje jul på morgonen. För hur mycket jag än älskar julen så tänker jag alltid på min underbara farmor.
Att jag efter 10 år fortfarande blir väldigt ledsen när jag tänker på att jag aldrig mer kommer få träffa min farmor är ett tecken på att hon var underbar. Den bästa!

God jul älskade farmor!!

Jag har som sagt aldrig varit så bra på att prata utan när jag varit ledsen så har jag skrivit av mig.

Dikten på baksidan av häftet till begravningen skrev jag på juldagen:


Då var det fredag!

Har varit på tok för trött för att skriva något här de senaste dagarna. Det känns i hela huvudet och i hela kroppen att jag behöver ledigt och det NU!!!! 6 arbetsdagar kvar och en helg att ladda batterierna på, sen blir det jag som inte ska ställa klockan på 16 långa dagar!!!!
Jag ska fixa och dona här hemma och bara göra sånt jag tycker är roligt!
Igår fick jag hem lite saker som jag beställt hem ifrån living and room rean. Det får jag säga förgyllde den dagen :)! Älskar att köpa saker till hemmet och nu ser jag så mycket fram emot att få målat om i hall och sovrum så att det verkligen blir fint här, iaf så fint som jag/vi har råd att göra det :).
Ne dags att gå upp ur sängen, koka lite gröt och gå till jobbet och försöka ha en riktigt go dag med de underbara barnen. Man skulle kunna tro att 14 små 1-3 åringar skulle göra en trött men det är ändå de som får mig att orka nu när kropp och knopp börjar säga ifrån.


Nu har vi äntligen snö!

Som jag längtat efter vinter!! Nu är den äntligen här. När jag vaknade igår låg det lite snö på marken och idag har det snöat hela dagen! Nu hoppas jag på att det fortsätter vara kallt så att snön får ligga kvar, iaf till efter nyår!


Några snabba

Ris a´la malta eller risgrynsgröt?
Äggost?

Julmust eller coca-cola?
Cola är godast men har ju slutat så får säga julmust

I adventsljusstaken: blockljus, smala ljus eller flera adventsljusstakar?
Jag har två, en med smala och en med blockljus.

Köpta eller hembakade pepparkakor?
Köpta brukar vara godast men att baka pepparkakor med min syster och hennes barn kan jag inte vara utan!

Russin eller pärlsocker på lussekatterna?
Russin som jag sedan petar ut.

Med eller utan saffran i lussekatterna?
UTAN, med smakar verkligen illa och har en tedens att bli torra.

Kalendrar, ja eller nej?
Förra året hade vi en triss kalender, det var riktigt spännande, i år har jag inte köpt någon men fått en chokladkalender av min arbetskamrat <3

Vilken är din absoluta julfärg?
Silver, vitt och svart är de färger som min jul går i! Röd är väl julens färg annars men jag avskyr rött så jag har fått göra om julen lite :)!

Paradis, Alladin eller mörk Alladin?
Paradis

När bli mjuk pepparkaka godast, i sockerkaksform muffinsformar eller långpanna?
Mjuk pepparkaka smakar deg så den är aldrig god!

Tack Sandra (http://saaka.blogg.se) för denna lilla snabba!


En vecka med massa trevligt i kalendern.

Måndag: Pepparkaksbak med systeryster och knattarna.
Tisdag: Göra klart smycken.
Onsdag: Shoppa lite på systemet och se om jag hittar någon mer julklapp, sen givetvis bandy.
Torsdag: Kvällsplanering med julmys
Fredag: Ost och vinkväll med vänner
Lördag: Kulafton
Söndag: Återhämtning!!!!


1:a advent

Äntligen har jag fått tända ljusen i mina adventsljustakar! Så mysigt och fint. Om en stund ska jag åka ner till Kungälv med min syster, hennes dotter och vår mamma för idag är det skylt söndag!


RSS 2.0