Dags att hitta formen med hjälp av PT

Igår hade vi första träffen men Daniel som har fått det ärofyllda uppdraget att försöka få oss mer vältränade :)! Jag och Karro gillar väldigt olika sorters träning, hon älskar kondition och att jobba med kroppen medans jag avskyr just de bitarna av träningen. Vi har olika mål men det känns ändå som att vägen till våra mål går att korsa då vi är i behov av ungefär samma saker.

Det var hur som helst ett bra första möte och det känns som att det kommer bli en väldigt rolig vår det här.

Vi blev testade i rörlighet och han bedömde även vår hållning. Utlåtandet vi fick: framskjutna axlar och gamnacke!
Kändes inte som någon blixt från klar himmel men ändå gott att få några övningar att köra för att förbättra hållningen.

Jag hade tänkt att träna efter igår men det blev så sent så jag tog en vilodag igår istället. Idag hoppas jag på att komma iväg nu under morgonen så att jag får röra på mig lite, ska även fota mig idag så att jag har något att jämföra med när vi kört klart våra 20 pass!


Underbar morgon

Igår kväll var jag och Jessica iväg och tränade. Jag hade bestämt mig för att plåga mig igenom 5km och jag lyckades. Det kändes dessutom så bra att jag gick ifrån hastigheten på 6min/km och ökade så att jag klarade det på 28,58. Lite surt var det att ha krafter kvar men jag är ändå glad att jag klarade det.
Ökade sedan lite i gymmet och det känns bra att jag börjar komma tillbaka till den form jag var i innan uppehållet även om vägen till en god form är lång.

Mådde väldigt illa när jag skulle gå och lägga mig. Kvällsmaten lekte tittut och jag fick försöka ligga så stilla som jag bara kunde för att inte behöva spy. Vet inte vad det berodde på, nu mår jag nästan helt bra förutom att jag känner mig mättare än vanligt. Får hoppas att det inte kommer tillbaka när jag går upp för sånt har jag inte tid med.

Snart blir det jobb och ikväll ska jag och Jessica köra ett crossfitpass.

Onsdag underbara onsdag!


Den nakna sanningen

För ett tag sedan hittade jag en USB-sticka som jag idag fick för mig att sätta in i datorn och kolla vad den innehöll.
Det var väldigt många bilder och några få texter. Innehållet var mest ifrån 2009 och det mesta gav mig klumpar i magen. Jag hade förträngt hur jag mådde då och att se allt detta blev jobbigt. Jag skrev imorse om hur jag inte längre tycker att min mage är tjock och det kan jag säga med handen på hjärtat, men vilket enormt steg det egentligen är för mig slog mig först nu.
På bilder från 2009 då jag vägde mer än 10kg mindre än vad jag gör idag så var "kärlekshandtagen" markerade med röda cirklar, och den helt obefintliga "putmagen" var även den markerad. Jag kommer precis ihåg hur jag stod där framför spegeln, flera gånger om dagen och tittade på mig själv, jag klämde tag i allt jag kom åt och jag var bara missnöjd. Det jag inte såg då var att höftbenen var det enda som putade ut och skinnet var i stort sett det enda att nypa tag i. Revbenen som syntes från ryggen och benknotor stack ut. Jag var inte tjock. Jag var inte smal. Jag var mager.
 
Visst har jag dagar då jag är missnöjd med min kropp även nu men det är inget som tagit över hela mig.
 
Texterna har jag inte ens börjat läsa ännu men ska ta det någon annan dag då jag känner att jag orkar.
 
Nu ska jag iväg och träna. Inte bara för att bränna kalorier utan för att öka konditionen och styrkan =)!
 
 

Så var det måndag igen!

Helgen har gått oerhört fort.
 
I lördags började jag läsa 2 av de 4 böcker jag ska ha läst inför en HLR instruktörskurs som ja ska gå på torsdag. När hjärnan kändes full med information så åkte jag ner till mina föräldrar och hämtade redskap för att börja fixa till uteplatsen. Att fixa vår uteplats är dock lite som att sminka en gris. Det finns nästan inget gräs på gräsmatten och buskarna är kala och mer eller mindre förstörde av de som bott här innan. Jag fick iaf rensat bort säkert 100 cigarettfimpar och filter som folk har fått för sig att slänga in i våra buskar eller på vår lilla gräsplatt. Jag fick även börjat rensa bort ogräs och mossa i rabbaten vid buskarna så att det iaf ser okej ut.
Vi körde en säck till tippen och åkte sedan och handlade inför veckan.
Jag lagade en taccopaj till middag och sedan satt vi och tittade på all skräp som går på tv:n.
 
Igår vaknade jag tidigt, redan innan 8 så jag drog på mig träningskläder och åkte ner till sportlife där Karro skulle träna. För mig blev det 4 km på bandet, hade som mål 5 men minst 3,5 så jag får iaf ge mig själv godkänt för den delen. Efter körde jag i lite styrka med vikter och maskiner. Avslutade med ett personligt rekord i plankan (2min). Jämför man det med min syster som står i 5 min så är det ju ingenting men för att vara mig är det riktigt bra!!!
Var hemma runt 10 och klockan 12 hade jag duschat, sminkat mig, ätit frukost, bakat en sockerkaka, diskat, bäaddat och vikt in tvätt. Skönt att ha hela dagen framför sig så.
Jag och Johan åkte ner till Kungälv och levererade sockarkakan till en av mina lagkamrater, sen tog vi en tur till klädkällaren och tittade lite. När vi var klara där körde vi ut till Aröd och letade fiskeställen. Jessica ringde och frågade om vi var sugna på att grilla med dem och givetvis var vi det. Åkte vägen hemom, slängde i kött och marinad i en påse och åkte över till familjen Erichsen. Årets första grillmiddag smakade underbart!
På eftermiddagen/kvällen kollade vi semifinalen i handbollen, läste HLR, åkte till fästningen och köpte glass, en snabbb tur till mina föräldrar på kaffe, mer rensning på uteplatsen och sedan en stund vila i soffan innan sängen väntade.
 
Hade gärna velat ha liiiite längre helg, den gick så otroligt fort och jag hade massa andra saker jag också skulle behövt göra men det får vänta.
 
Nu är en vecka gjord med "bra mat" och träning. Jag har inte gått upp något i vikt under min slapperiod vilket inte är så konstigt då jag säkert tappat en del muskler, men det är ändå skönt att inte behöva börja om helt från början. Min mage kommer aldrig bli platt då jag inte är välsignad med en fin "pojkmage" men den har iaf kommit en bit på vägen till att bli så platt som jag kan få den och jag tycker inte längre att den är tjock vilket känns väldigt skönt =)!
Ikväll blir det träning och jag hoppas på att köra 4-5 pass denna veckan.
 

Det blir en tuff dag

Jösses kroppen gör så förbannat ont, axlar, rygg, mage, bröst, nacke, lår, rumpa, armar, och framför allt VADERNA!!! Idag skulle jag haft någon mysig kontorstjänst och bara suttit på en skön mjuk stol och tryckt på tangenter :)! Men å anda sidan hade det varit ganska mycket tråkigare än mitt jobb så jag får istället stå ut med att kravla mig upp och ner från golvet, få söta små armbågar nertryckta i mina onda lår och springa och jaga små busiga 1-3 åringar!


Såja där kom den!

Äntligen är motivationen och lusten till träning här!! Blev ett helt okej pass idag med lite jogg och sedan en sväng nere bland vikter och maskiner. Kroppen gör så ont att jag knappt kan gå men det är bara nu i början som det blir såhär illa (hoppas jag)! Nästa fredag ska jag å Ryberg på första mötet med vår blivande PT! 20 ggr blir det och jag ska verkligen slita så att jag får resultat! Får även lägga ner lite tid nästa vecka så att jag iaf har kört en 5 pass innan det ska dra igång!

Ska hur som helst bli roligt att pressas lite extra.

4 dagar med ordentlig kost och inga sötsaker, det har inte ens varit jobbigt. Imorgon blir det fredags godis och kanske popcorn :D för det är jag värd!!!


Klara färdiga gå

Igår gjorde jag mitt första träningspass på över en månad om man bortser från en snabbvisit på bandet. Ett uppehåll som inte till en början var frivilligt. Jag hade hosta i 3 veckor, sedan kom en massa annat emellan och då försvann glöden också. Nu har jag dock bestämt mig för att jag måste komma igång igen. Jag mår så mycket bättre av att träna och äta bra. Denna gång har jag inte heller en massa kilon som måste bort även om det inte skulle skada om 2-3 försvann av bara farten :)! Jag gillar ju iofs att träna för att gå ner i vikt men jag tänker att nu när jag inte behöver gå ner så mycket så kanske det blir lättare att komma iform snabbare :). Ska köra denna och nästa vecka på egenhand sen ska jag se till att boka in PT timmar så att någon piskar på mig för det behövs verkligen. Kanske ska sätta upp några mål för mig själv för jag har lättare att kämpa om jag har ett mål med det jag gör.
Nu ska jag vila en stund innan jag ska åka upp till gymmet och jogga av mig lite träningsvärk (för stunden iaf).


Sthlm scrap and pearl 2014

Förra helgen var jag på mitt första event någonsin och jag slog till med att starta på europas största event förscrapare och pärlare. Jag totalt älskade det! Jag har redan nu anmält mig till nästa års träff och om du själv håller på med scrapbooking/pärlor eller känner någon som gör det så kika in på hemsidan för eventet och se hur du kan anmälla dig.
 
Klicka på bilden så kommer du till hemsidan

Nu är det dags igen

Sjukdomar och resor mm har gjort att jag tappat träningen och även kosten. Jag har trillat tillbaka och slarvat mycket men nu finns det inga ursäkter. Nästa vecka så ska jag hitta tillbaka. Jag er ju att när jag väl är igång så blir det roligt och jag mår så mycket bättre. Att det ska vara så svårt det här med orken men som sagt det är segt att komma iväg de första gångerna men sedan vänder det och blir bara roligt. I maj ska jag lägga pengar på personlig träning tänkte jag. Känner att det kan ge mig lite extra motivation att köra på och våga öka lite.


En helt fantastisk helg!

Inatt kom jag hem från Sthlm efter en helg jag aldrig kommer glömma. Mitt första event jag deltagit på och jag älskade det.

Men vi tar det från början :):

Efter jobbet i fredags skyndade jag mig hem för att hämta mina väskor och springa ut till Malin som väntade med bilen utanför. Vi kom iväg runt 13.15 och det som jag trodde skulle kännas som världens längsta resa gick väldigt fort. Vi lyckades komma rätt när vi väl kom till Sthlm och hittade skyltarna mot Globen. När i kört en liten bit och skyltarna upphört så tyckte vi det var väldigt konstigt att vi inte sett den stora byggnaden så vi vände om i en rondell och vad tror ni är det första vi får se? Jo just det, Globen! Vi var nog bara 300 meter ifrån den. Väl framme vid hotellet mötte vi Erika i receptionen. Erika hade vi bjudit in att bo med oss genom facebookgruppen för eventet så vi kände inte varandra alls även om vi skrivit en hel del till varandra det senaste.
Vi gjorde oss hemmastadda på rummet, parkerade bilen och gjorde oss sedan klara för att gå ut och äta middag.

Runt 20 tiden kom Jennie och plockade upp oss och tog oss till en mysig grekisk restaurang. Jennie kände vi inte heller annat än genom Facebook så det var spännande att se om vi skulle klaffa allihop:). Det blev en riktigt mysig kväll med god mat och det kändes helt naturligt fast vi nyss träffats.

Tillbaka på hotellet gjorde vi oss ordning för natten och låg och pratade en stund innan vi skulle sova. Jag sov ganska dåligt den natten. Mycket som snurrade i huvudet och många förväntningar.

Kl 6 vakande vi allihop och gjorde oss klara för frukost. Var längesedan som jag åt frukost på hotell så jag njöt verkligen av att kunna välja och vraka bland allt gott. Eventet öppnade dörrarna kl8.30 så vi tänkte att bi kunde gå så vi var där 8.50 så kön kanske skulle vara lite kortare. Haha där misstog vi oss. Det var en lång rad med förväntansfulla scrapare och pärlare.vi kom in runt 9.20 och hittade 4 platser att sitta på. Satt en stund och lät alla intryck sjunka in.
Sen satte vi igång med att kolla in butikerna och shoppa de första av väldigt många pärlor. Dagen flöt sedan på i en väldig takt. Jennie lärde mig och Erika att göra en ring med pärlor, jag gick på 4 workshops där jag fick testa nya tekniker och givetvis sprang jag en hel del bland butikerna. När klockan var nästan 21 gick vi tillbaka till hotellet. Vi var ganska trötta så vi kände att hotellrestaurangen var ett bra val gör oss. Vi hade inte ätit något sen 14 så vi var ganska hungriga och maten smakade som tur är bra. När vi var klara så satt bi på rummet och pratade en massa, utanför var det livat pga en fightinggala i globen och jag somnade runt 00.30. Sov lite bättre denna natten men vakande vid 5, somnade om runt 5.45 och sedan ringde klockan 6.30. Jösses vad trött jag var då men det fanns ingen tid för vila :), dagen skulle utnyttjas till fullo. Söndagen gick väldigt snabbt, 2 workshops, vääääldigt mycket shopping och ett halvt armband och en ängel gjort. Vid 19 packade vi ihop oss och gick ut för att äta något snabbt innan vi skulle åka hemåt.

20.30 rullade bilen från Sthlm. Vi tog vägen förbi Eskilstuna och släppte av Erika. Vägen därifrån och hem kändes som en evighet. Det var mörkt, man var trött och seg och jag är så tacksam för att Malin klarade av att återigen köra för jag kunde nästan inte hålla ögonen uppe. Vi var hemma vid 3 och det var så skönt att komma innanför dörren här hemma.

Jag är trött men glad idag. Jag har inte bara shoppat och pärlar utan även fått lära känna 3 goa tjejer. Visst kände jag Malin lite innan men efter 3 dagar tillsammans så känner man varandra mycket bättre.
Man kan redan nu anmäla sig till nästa år och jag tror att jag nog ska göra det för jag har hart det så roligt. Nu ska jag fortsätta med armbandet jag påbörjade igår och hoppas att det blir klart.

Måste bara återigen säga tack till Malin, Erika och Jennie för denna helg. Ni gjorde den till det den blev och jag hoppas inte att det var sista gången vi gjorde detta ihop.


Ett års väntan är över!

I mars 2012 anmälde jag mig till Sthlm scrap and pearl, ett event för 1000 daltagare/dag. Jag var inte helt hundra på om jag skulle våga åka eftersom jag inte kände någon som skulle dit. Ju längre tiden gick ju mer sugen på att åka blev jag och jag fick också veta att en gammal handbollskompis var anmäld. I höstas bestämde vi oss för att samåka dit och dela hotellrum.
Under våren fik jag kontakt med två andra tjejer som också skulle till eventet och pärla. En av dem bokade vi in på vårt rum och den andre kom med den fantastiska idéen att vi skulle äta tillsammans dagen före.

Imorgon åker vi. Direkt efter jobbet hår bilen mot Sthlm. På kvällen blir det middag på en grekisk restaurang och sedan blir det event lörd-sön. 20 butiker på plats, workshops och massa inspiration!
Ska bli så roligt att komma iväg och jag är så glad att jag vågat fullfölja det :)!


RSS 2.0