Piggare och fräschare

Denna veckan har jag varit hemma. Jag har egentligen mått helt okej men jag valde att följa doktorns råd att vila upp mig och undvika nya smittor.
Det har känts konstigt att vara hemma när jag egentligen inte har varit sämre nu än de senaste 3 månaderna bortsett från de två dagar jag inte hade någon röst kvar. Jag har blivit lite rastlös men för att stilla det har jag bakat! Oj va jag har bakat. Doktorn sa att jag skulle göra något jag tycker om och eftersom jag älskat att baka sen barnsben så vad kunde passa bättre? Åkte ner och handlade en massa ingredienser i tisdags så att jag skulle kunna baka så mycket jag ville. Det blev kladdkaka, kärleksmums, chokladsnittar, vaniljbullar, maränger, vaniljcupcakes, chokladcupcakes och baguetter.
Jag har gett bort lite, fryst in lite och ätit lite (mycket). Ska försöka baka lite oftare för jag tycker ju att det är så roligt, men det kräver ju även lite tid ock det har man ju inte så gott om när man jobbar och tränar.
Nog om bakning för nu. Jag mår faktiskt riktigt bra nu. Två nätter i rad som jag kunnat sova utan att ta nässpray och jag är inte igentjock när jag vaknar. Jag har fått energi och jag har varit på gott humör.
Ser fram emot nästa vecka och jag hoppas att jag får må bra nu ett tag och inte åka på någon ny förkylning.
På tal om förkylning så var det ju därför jag var sjukskriven, en "liten" förkylning som gjort mig väldigt trött. I onsdags mötte jag upp mina arbetskamrater och barnen för jag saknade dem och när de skulle på promenad villa jag gärna gå med. Då kommer tokarna med en blomma till mig. Jag hade varit borta en vecka med en förkylning och de köper en blomma. Började ju gråta när jag kom hem. Så fina människor jag jobbar med!
Ne dags att gå upp och möta dagen!


Det måste ju vara någon annans fel!

Jag är så innerligt trött på att läsa alla bortförklaringar om det som händer i Husby. Det är polisens fel, det är Reinfeldts fel, det är samhällets fel... ja det är hela tiden någon annans fel.
Jag förstår inte varför man har ett behov av att lägga skulden på någon annan än de som i själva verket utför handlingarna?
Det är inte polisen som kastar sten, det är inte Reinfeldt som bränner bilar och det är inte hela samhället som mordhotar tjänstemän.
 
Det är kriminella ligister. Individer som själva har gjort ett val. Ingen har tvingat dem att kasta sten, bränna bilar eller mordhota poliser. De är själva ansvariga för sina handlingar. Det finns inget som kan skyllas på någon annan.
 
Många tar dessutom tillfället i akt och skyller det som händer på att fel partier styr Sverige. Så fort man kan hittar någon skit att kasta på någon annan så gör man det.
Att komma med bortförklaringar för varför ungdomarna i Husby beter sig som de gör är att minska deras ansvar för sina egna handlingar. Jag tycker istället att vi ska stå enade emot dessa handlingar oavsett vilket parti man röstar på så borde det vara en självklarhet att ta avstånd från detta hat och våld. 
Våra poliser och brandmän går in med sina liv som insatser. De har familjer som varje dag/natt behöver vara oroliga för att deras nära ska skadas eller dödas.
Ta avstånd!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En skön helg trots allt

Även om helgen kunde varit bättre så har den ändå varit bra. I fredags planterade jag blommor på uteplatsen för att få den lite mer hemtrevlig. Finns fortfarande massa jag behöver göra där men jag orkade bara plantera och skrapa bort flagnad färg från fönsterbläcket. Resten får jag ta när jag orkar, det lär ju inte försvinna så behöver inte stressa.
I lördags låg jag ute i solen en stund med en poscast i öronen, sen blev det grillat och eurovision. Skulle ju gärna ha druckit något gott till men eftersom jag försöker kurera mig så avstod jag.
Idag körde vi mina föräldrar till Landvetter på morgonen, sen på em så var jag på living and room visning.
Fick handlat lite fina saker och det blir man ju så glad av.
Var lite jobbigt dock när jag satt bland folk och kände att jag hade fullt med slem som jag bara ville harkla och hosta upp men det passar sig liksom inte på en fila :).
Efter visningen var jag trött och har bara legat hemma framför tv:n.
Nu hoppas jag på att helgen avslutas med ett vm guld till Sverige.

https://cdn1.cdnme.se/1831542/6-3/pic_51992bc5e087c3415fa2ef8b.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1831542/6-3/pic_51992bc79606ee58cbe24a55.jpg" class="image">


Nu måste jag bli frisk

När man som jag jobbar på förskola så utsätts man varje dag för förkylningar. Det går liksom inte att undvika. Jag jobbar ju dessutom med de yngre barnen och de sitter mycket i knät och kramas ofta och det kan man ju inte neka dem att göra. Misstolka mig inte nu, jag tycker att det är väldigt mysigt när barnen sitter hos mig men när du är förkylda så är det klart att man riskerar att bli smittad på köpet :). Peppar peppar var jag ganska frisk under hösten med sedan slutet på februari så har jag varit förkyld. Det har gått i vågor med toppar och dalar men aldrig riktigt försvunnit. Jag har varit hemma pga sjukdom 1,5 dagar innan igår på hela året så det är verkligen inte så att jag varit helt utslagen.
Jag har däremot fått avstå träning i omgångar och jag har varit fruktansvärt trött och ofta haft huvudvärk på kvällen. Jobbet har jag orkat med och eftersom jag tycker om mitt jobb så mycket så har jag prioriterat att gå dit även om jag sedan kunde vara så trött att jag inte orkade resa mig ur soffan.

Igår orkade jag inte mer, jag hade dessutom ingen röst så så var valet enkelt att inte gå och jobba. Jag åkte ner till vårdcentralen och jag hoppades verkligen att jag skulle ha någon bakterie som kunde botas med antibiotika. Tyvärr var det som jag trodde ett virus och jag blev ledsen. Låter ju jättekonstigt att man blir ledsen över att proverna inte visar något men för mig innebar det bara att det inte fanns något att göra. Läkaren skrev ut recept på slemlösande medicin till mig och sjukskrev mig i 10 dagar.
Jag var väldigt skeptisk till sjukskrivningen eftersom jag vill jobba men jag frågade om jag fick bryta den och det fick jag ju så då kändes det okej.
Tanken med sjukskrivningen är att få vila och vara ifrån alla smittor så att jag får kraft och energi tillbaka. Han rekommenderade att bara göra sånt som jag tycker om och bara vara. Jag får gärna vara ute och jag behöver inte ligga i sängen hela tiden utan göra sånt som jag mår bra utav.

Jag mår ju bra utav att jobba men jag vill verkligen må fysiskt bra nu för det sliter så på mig. Jag hoppas att jag kan jobba något nästa vecka men jag ska verkligen ta vara på denna tiden nu och inte gå för tidigt för då har jag ju varit hemma helt i onödan.

Igår efter läkaren åkte jag hem till min pappa och grät ut. När det kändes bättre passade jag på att åka med bilen till besiktningen och till min stora glädje gick den igenom. Jag har nog inte skrivit det här men jag har fått en bil utav en Anders föräldrar som sedan Linettes Christer har hjälpt mig laga och nu står jag alltså här med en egen bil :).

När det var klart åkte jag hem en stund innan jag tog mig ner till Apoteket, hämtade ut medicin och sedan gick jag loss på godsaker att ha här hemma.

Nu ska jag gå upp efter 12 h sömn. Idag blir det soffan en stund sen ska jag köpa blommor tänkte jag så att vi kan få det lite fint på uteplatsen. Extra skönt att ha bil dagar som denna :)!


Min andra blogg

Jag har haft funderingar på att låsa upp min andra blogg: http://minkroppochjag.webblogg.se

Det är så roligt att dela tankar och idéer med andra och framförallt få tips mm. Dock är det skönt att ha den låst och veta precis vilka som läser den, för då kan jag vara mer personlig.

Just nu är det faktiskt bara en tjej som har lösenordet :), har inte gått ut med bloggen innan för jag var osäker på hur jag ville använda den men nu så har jag bestämt mig för att låta de som vill få läsa, förutsatt att ni ber om användarnamn och lösen :). Antingen via en kommentar med mail inskrivet eller via Facebook!


Så trött på det här!!!

Jag vill bara komma igång med träningen men istället sitter jag här med en dunderförkylning. Maten skiter sig den med eftersom jag är så enorm chokladsugen och tycker synd om mig själv.
Får bita ihop och hoppas på att jag mår bättre till helgen så att jag kan ta nya tag då!!!


Sjuk

Förra lördagen smög sig en förkylning på mig. Den har inte blivit bättre, inte heller mycket sämre, iaf inte förrän idag på eftermiddagen.
Jag blev frusen, det stack i kroppen och jag kände mig väldigt seg.
Har sovit extremt mycket under helgen, somnade i soffan runt 20.30 i fredags, sov sedan till 8.30 på lördag. Sov middag 15.30-17.00, somnade sedan framför tv:n 20.00-22.00, gick upp, borstade tänderna och sov igen i sängen 22.15-6.30
23h och 45 min sömn på två dagar!!!! Det kan inte vara normalt! Tränade imorse och det kändes helt okej men sedan har tröttheten och de andra känningarna som sagt smugit sig på mig. Jag har ingen feber med 0,6 grader förhöjd temp.
Får hoppas att detta försvinner under natten och att jag vaknar 05.00 imorgon pigg och glad. Hur jag nu ska lyckas överleva på 6,5h sömn är ju en gåta i sig.
Med denna beklagande text säger jag godnatt! Kommer nog glada inlägg i veckan.


RSS 2.0