Sökt lägenhet

I torsdags dök det äntligen upp en lägenhet som vi kunde tänka oss att söka. Har haft lite koll de senaste veckorna men det är mest 1:or och 2:or som blir lediga och vi vill ha 3:a eller 4:a.
Jag har bara stått i kö lite över 4 år så chansen att få den är liten men det är iaf väldigt spännande och roligt!
Vi har ju inte bråttom heller för vi har ju boende så vi kommer ju inte ta första bästa utan ska jag lämna denna lägenhet så får det vara för något riktigt bra!

Men nu håller vi tummarna att vi står bland de 5 första och iaf får komma och titta på den!!


Lite fattigare mycket lyckligare

I veckan gjorde jag en beställning på 2200:- och idag dök det upp en paketavi hemma! Har precis varit och hämtat ut det och nu vill jag bara börja skapa!
49g silver och en massa härliga verktyg :)! Nu vet ni va jag kommer göra i helgen!


Mörk morgon

Jaha då var det mörkt igen när man ska börja tidigt! Jag som tyckt att det varit så härligt med dessa ljusa mornar! Men men, ljusare eftermiddagar är ju inte heller helt fel och snart är sommaren här!


Svårt att klä sig rätt!

Igår var det riktig vårvärme ut och frusna jag kunde gå ut utan jacka. Med det i åtanke idag när jag klädde på mig blev det vårjackan som åkte på! Efter 5 minuter ute frös jag halvt ihjäl, jag hoppas verkligen att det blir varmt under eftermiddagen så att det inte var förjävels!
Det är då inte lätt att veta vad man ska ha på sig denna årstid!


Onödigt vetande

Insåg precis att det är lite svårare att ställa om klockan när man har den på höger arm, speciellt eftersom den hjärnhalva hos mig som kontrollerat vänster handen är aningen trög!


Tillbaka på skatten!!

Var inne nu och kollade min deklaration eftersom den släpps på nätet idag. Jag får tillbaka några tusen i år och det känns förbannat skönt. De 3 senaste åren har jag fått betala tillabaka och jag avskyr det, därför bestämde jag mig för att skatta lite mer varje månad som ett sparande till mig själv. Underbart skönt attt ha en liten semesterkassa klar. Även om vi kanske inte åker utomlands i år kan det vara skönt att ha mer pengar att röra sig med!!!


Överraskad

Igår när jag kom hem från kursen klev jag in i ett helt nystädat hem. Johan hade tvättat all tvätt och vikt in den, diskat, bäddat, plockat undan och dessutom dammsugit!! Snacka om att jag tappade hakan och blev glad! Jag hade planerat städning på eftermiddagen men istället blev det film och mys!
Härligt att få lite helg trots att jag varit borta så mycket!


Silverlerakurs

I helgen har jag varit på silverlerakurs där jag fått göra smycken i renaste silver! Det har varit enormt roligt och lärorikt och nu längtar jag tills nästa tisdag då lönen kommer så att jag kan bränna några 1000 lappar på nytt material och nya redskap! Vi fick lära oss flera tekniker och vår kursledare var fantastisk och hade ett enormt tålamod. Den 2-3 juni blir det steg 2 kurs där vi ska lära oss göra balnd annat ringar, längtar redan!!!


Två rondeller till halsband eller armband, 2 par örhänger (gjort av "lerspillet"), ett murgrönalöv till halsband och ett halssmycke med en zirkon. Allt är i äkta finsilver och allr är handgjort av mig.
En riktigt häftig känsla att få bära ett smycke som jag gjort från grunden och som jag verkligen fått designa helt själv utan några direkta begränsningar.Mitt fina diplom som nu sitter på min kyl =)!

Gör om gör rätt

Jag skulle ju ändra min livsstil för ett tag sedan och det gick bra ett tag innan för många planer satte käppar i hjulen för mig. Nästa vecka ska det dock bli ändring på detta och jag är mer motiverad än någonsin! Jag och Karin ska köpa 5 PT timmar tillsammans och förhoppningsvis så kommer det bli en spark i baken! Igår samlade jag på mig motivation och beach 2012 är en av de största! Tänk om jag skulle kunna bli av med överflödet och få till lite muskler! Det hade varit en dröm :)! Men som rubriken säger så ska jag göra om och denna gång göra rätt!!!


Älskar att jobba med ädelsten

Jag har beställt lite nytt material att jobba med! Det blir riktigt läckra resultat och det är roligt att göra armband av ädelstenar eftersom de blir väldigt unika! Ingen sten är den andre lik! Nedan är ett nytt armband som är gjort av ametist!


Då var bandysäsongen över

För första gången har jag följt IFK Kungälv en säsong men det lär inte varit den sista. För min del blev det 12 hemmamatcher och 4 bortamatcher! Underhållande är bara förnamnet och jag tror det kommer kännas ganska tomt nu efter!
Jag har tidigare tyckt att bandy varit ganska ointressant men den uppfattningen är som bortblåst!

Sitter på bussen hem från Lidköping nu med en hes röst och huvudvärk! Imorgon lär denna lilla resa kännas eftersom jag ska upp kl 05.00 men den smällen får jag ta!


Ny armbandsdisplay

I veckan beställde jag en armbandsdisplay som kom i fredags. Jag är väldigt nöjd med den förutom att den hade en spricka men Camilla på caraga ska skicka mig en ny med min nästa beställning.
Babyshower

Igår hade vi en babyshower för Jankan som blev väldigt lyckad. Var roligt att träffa alla hennes kompisar som man hört väldigt mycket om. Jannica fick en massa paket med fina saker till bebis, vi åt och lekte lite.
Vi har gjort en gissningstävling där man ska gissa kön, födelsedag, vikt och längd.
Jag gissade:
Pojke, 14 mars, 51 cm och 3825g

Hehe, ja jag tog ju en rejäl chansning då jag gissade att hon kommer föda 1 vecka innan beräknad födsel men det kändes som en bra dag helt enkelt!

Lite bilder från kvällen:

Jag gjorde en blöjtårta för första gången i mitt liv =).


Emelie och Linnea hade köpt så fina presenter från oss alla


2 sorters paj som smakade kalas!
Fina Jankan med stora bebismagen och alla nya sakerna!


Fredag, semester och bandy

I fredags hade jag en enligt mig själv välförtjänt semesterdag! Jag hade inga direkta planer mer än att sova ut och sedan åka till Lidköping och se Kungälv slå Villa. Nu blev det ju inte riktigt som jag tänkt mig.
Jag vaknade 7.15, utvilad efter 8h oavbruten sömn. Underbart! Gick ut en stund i solen och bara njöt av det fina vädret.
När klockan var 16 var det dags att åka till Skarpe nord och bege oss i bussar till Lidköping. En väldigt trevlig resa var det och det är så härlig stämning. Tyvärr orkade Kungälv inte stå upp mot Villa som vann med 9-4 så där gick en av de få planer jag hade i kras. Trots förlusten så var resan på hemvägen riktigt trevlig den med!

Kort och gott var det en trevlig fredag även om matchen inte gick som jag hoppats.
RSS 2.0