Det måste ju vara någon annans fel!

Jag är så innerligt trött på att läsa alla bortförklaringar om det som händer i Husby. Det är polisens fel, det är Reinfeldts fel, det är samhällets fel... ja det är hela tiden någon annans fel.
Jag förstår inte varför man har ett behov av att lägga skulden på någon annan än de som i själva verket utför handlingarna?
Det är inte polisen som kastar sten, det är inte Reinfeldt som bränner bilar och det är inte hela samhället som mordhotar tjänstemän.
 
Det är kriminella ligister. Individer som själva har gjort ett val. Ingen har tvingat dem att kasta sten, bränna bilar eller mordhota poliser. De är själva ansvariga för sina handlingar. Det finns inget som kan skyllas på någon annan.
 
Många tar dessutom tillfället i akt och skyller det som händer på att fel partier styr Sverige. Så fort man kan hittar någon skit att kasta på någon annan så gör man det.
Att komma med bortförklaringar för varför ungdomarna i Husby beter sig som de gör är att minska deras ansvar för sina egna handlingar. Jag tycker istället att vi ska stå enade emot dessa handlingar oavsett vilket parti man röstar på så borde det vara en självklarhet att ta avstånd från detta hat och våld. 
Våra poliser och brandmän går in med sina liv som insatser. De har familjer som varje dag/natt behöver vara oroliga för att deras nära ska skadas eller dödas.
Ta avstånd!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0