Köttfärspaj med fetaost och soltorkade tomater
Ingredienser
Pajdeg:
1 ½ dl vetemjöl
1 dl havrekli
100 g smör
3 msk vatten
(jag tog 1½ sats eftersom jag alltid tycker det blir så snålt med deg annars)
Fyllning:
350 g nötfärs
2 vitlöksklyfter, finhackade
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
½ röd spansk peppar, urkärnad och finhackad
100 - 150g fetaost, tärnad
10-15 soltorkade tomater, strimlade
Äggstanning:
4 ägg
2 dl lätt crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Ugn 225º
Blanda vetemjöl, havrekli och smör till en smulig massa. Tillsatt vattnat och arbeta det till en boll
Tryck ut degen i en pajform. Låt den stå kallt i kylen 30 minuter.
Nagga pajdegen och grädda skalet ca 10 minuter i mitten av ugnen.
Fräs färsen i smör i en stekpanna tills färsen blir smulig. Tillsätt vitlök och spansk peppar. Låt det fräsa med några minuter. Krydda med salt och peppar.
Fördela färsen i pajskalet. Strö över soltorkade tomater och fetaost.
Vispa samman äggstanningen och häll den över fyllningen. Grädda pajen ca 20-25 minuter.
Pajdeg:
1 ½ dl vetemjöl
1 dl havrekli
100 g smör
3 msk vatten
(jag tog 1½ sats eftersom jag alltid tycker det blir så snålt med deg annars)
Fyllning:
350 g nötfärs
2 vitlöksklyfter, finhackade
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
½ röd spansk peppar, urkärnad och finhackad
100 - 150g fetaost, tärnad
10-15 soltorkade tomater, strimlade
Äggstanning:
4 ägg
2 dl lätt crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Ugn 225º
Blanda vetemjöl, havrekli och smör till en smulig massa. Tillsatt vattnat och arbeta det till en boll
Tryck ut degen i en pajform. Låt den stå kallt i kylen 30 minuter.
Nagga pajdegen och grädda skalet ca 10 minuter i mitten av ugnen.
Fräs färsen i smör i en stekpanna tills färsen blir smulig. Tillsätt vitlök och spansk peppar. Låt det fräsa med några minuter. Krydda med salt och peppar.
Fördela färsen i pajskalet. Strö över soltorkade tomater och fetaost.
Vispa samman äggstanningen och häll den över fyllningen. Grädda pajen ca 20-25 minuter.
Kommentarer
Trackback