Genusfrågan

Det är väldigt intressant att diskutera genus! Vi har alla en åsikt om det och det är roligt att man tycker olika. En arbetskamrat till mig la ut en artikel (tror jag det var) om en 11 årig pojke som ville vara luciakandidat. Skolan fick där kritik för att dom inte ville låta honom vara det.

Jag personligen kan inte riktigt förstå det eftersom att man när man är 11 år borde veta att det enligt tradition är flickor som är lucior och pojkar som är stjärngossar. Självklart har man rätt att önska men då skolan vill fira lucia som dom alltid gjort borde man helt enkelt förstå det. Det stod om diskriminering också. Men vi är inte alla födda med samma kön och jag som kvinna kommer tex aldrig kunna bli kung eller trollkarl. Jag kan klä ut mig till det på maskerad med för mig är lucia ingen maskerad.
Jag hade haft förståelse för om pojken var 3 år och skulle fira lucia på förskolan men inte 11 år och går på mellanstadiet.

Tycker däremot att det är självklart att pojkar ska få leka med dockor och flickor med bilar :)!
Me tycker inte att man behöver klä sin babypojk i rosablommig klänning bara för att man tror på ett jämnställt samhälle.

Jag tycker faktiskt tom att det är fint med att vi är olika! För olika är inte alltid dåligt!

Vad tycker ni?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0