Munkar, kokosrutor....
Skulle ju givetvis delat med mig av receptet på dom goda munkarna redan i lördags men det glömde jag bort så det kommer här (tack Linnea för påminnelsen):
Ingredienser:
4½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1½ dl kallt vatten
1½ msk gelatinpulver
1½ dl kokande vatten
Garnering/strössel:
5 dl kokosflingor
1 - 2 msk kakao
- Blanda strösocker, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål.
- Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet.
- Häll i "gelatinvattnet" i sockerblandningen.
- Vispa alltsammans till ett skum med elvisp i ca 30 min.
- Blanda samman kokosflingorna och kakaopulvret.
- Häll lite av det på bottnen av en långpanna, 20x30 cm.
- Häll i smeten.. Strö över ett lager strössel.
- Låt smeten stå kallt tills den stelnat ca 2 tim.
- Skär den i bitar, ca 4x5 cm stora.
- Doppa snittytorna i resten av strösslet tills bitarna är helt täckta runtom.
- Lägg kokosbollarna på galler eller på bakplåtspapper.
- Förvara dem svalt (går att frysa)
Även om dom tar ca 3 h att göra så gör dom nästan sig själva faktiskt!!
Ingredienser:
4½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1½ dl kallt vatten
1½ msk gelatinpulver
1½ dl kokande vatten
Garnering/strössel:
5 dl kokosflingor
1 - 2 msk kakao
- Blanda strösocker, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål.
- Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet.
- Häll i "gelatinvattnet" i sockerblandningen.
- Vispa alltsammans till ett skum med elvisp i ca 30 min.
- Blanda samman kokosflingorna och kakaopulvret.
- Häll lite av det på bottnen av en långpanna, 20x30 cm.
- Häll i smeten.. Strö över ett lager strössel.
- Låt smeten stå kallt tills den stelnat ca 2 tim.
- Skär den i bitar, ca 4x5 cm stora.
- Doppa snittytorna i resten av strösslet tills bitarna är helt täckta runtom.
- Lägg kokosbollarna på galler eller på bakplåtspapper.
- Förvara dem svalt (går att frysa)
Även om dom tar ca 3 h att göra så gör dom nästan sig själva faktiskt!!
Kommentarer
Postat av: Sofia
Vilken tur, tänkte nämligen fråga efter receptet :)
Ser sååå goda ut. Tro förresten jag såg dig och din pojke igår på hemköp :) Fin va du.
God Jul. Kram
Postat av: Linnea
Räcker det att ha de i kylskåpet?
Postat av: Jennie
Me tanke på hur mycke socker det är i så bör det inte vara några problem. Det är ju bara ägget i som egentligen ens kan bli dåligt. Men antar att du inte tänkt ha dom där i flera år =)!
Postat av: Linnea
Tänkte mer på om det räckte med kylskåpet när det ska stelna
de där två timmarna:)
har ju inget bra "uteställe" i min lägenhet:(
Postat av: Jennie
Det räcker gott och väl med kylen =)! Rättare sagt det SKA stelna i kylen!
Postat av: Linnea
Ja!!:D nu blir det hem och göra munkar!
Trackback