Middagstips

Ugnspotatis, med fläskfilè och vitlökssmör!



Gör vitlökssmöret och sätt in i kylen.

Skiva potatis, lägg på smord plåt, släng in i ugnen (ca 200 grader).

Dela fläskfilèn i bitar, stek den genomstekt.

När potatisen är färdig (mjuk och fått färg), lägg fläskfilèbitarna ovanpå och lägg en klick vitlökssmör på varje bit.
Sätt in i ugnen igen tills smöret har smält.

Färdigt! Hoppas att det smakar!


Vitlökssmör:

ca 100 g smör

1 msk färskpressad citronsaft

3 vitlöksklyftor

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

 


Kommentarer
Postat av: karin

den maträtten känner jag igen :)

2010-04-10 @ 22:43:58
Postat av: Jennie

Haha ja vi pratade faktiskt om det idag =) att den kommer från familjen Hansson!

2010-04-10 @ 22:57:53
URL: http://nennie.webblogg.se/
Postat av: Malin

Oj va gott, och va enkelt det låter! Sånt gillar jag. Ska testa det nån dag! :)

2010-04-11 @ 00:26:50
URL: http://malansnyaliv.blogg.se/
Postat av: Elin Åberg

sv: jaa, det kan jag säga att jag inte heller var så långt ifrån på att göra. ;)Håller för näsan när jag ska ta den & dricker flera glas vatten innan jag vågar släppa, smaken är verkligen vidrig. haha. Jag köpte också rosenrottabletter, men som du säger, jag glömde bort att ta dom också. Men fungerade dom något för dig? :)

2010-04-11 @ 00:26:52
URL: http://eliinaberg.blogg.se/
Postat av: Malin Pettersson

Lät ju faktiskt så gott så det skulle kunna knulla en i munnen av ren godhet=).. måste provas!!!

2010-04-11 @ 19:28:44
URL: http://mulanpettersson.blogg.se/
Postat av: Moa

Silvia kaka brukar jag baka det är gott fin blogg Jennie

2012-09-16 @ 20:40:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0