Politiker är ganska lustiga

Igår var vi en drös av lärare, barnskötare och föräldrar som gick till komunfullmäktige i Kungälv för att göra en tyst protest mot budgetförslaget som lagts. Förslaget innnebar bland annat fler barn i barngrupperna så jag kände att jag var tvungen attt gå dit för även om vi personal kanske hade "klarat av" 1-2 barn till så hade barnen fått lida och verksamheten också. Vad jag menar med "klarat av" är att vi hade sett till att även detta/dessa barn fått sin blöja bytt och fått i sig mat.
I 3 timmar stod/satt vi och väntade utanför innan vi äntligen fick komma in.
Jag visste inte riktigt vad vi hade att vänta oss eftersom jag aldrig varit på något liknande förut. Det visade sig dock vara samma pajkastning som alltid då man ser politiker från olika partier debattera. Den ena säger något bra om sitt partis idè och sen så kastar dem andra skit. Den förste svarar då med att slänga lite skit tillbaka.
Det var något väldigt underhållande med dessa vuxna människor som stod där och klankade ner på varandra. Vem som sa mest sanning har jag ingen aning om och lär aldrig få veta heller. Tyvärr var jag tvungen att gå då dem skulle börja prata om den intressanta biten eftersom jag skulle upp 05.000 idag och klockan redan hunnit passera 22.

Hur som helst så var det en intressant kväll och jag hoppas att dem på något sätt "lyssnade" på oss.




Tröjan vi från kummunal bar. Lärarförbundet hade en aning vassare text på sin "Låt inte barnen betala krisen". Dock är båda buden lika viktiga för utan personal så finns ingen förskola/skola.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0