Köttfärspaj med fetaost och soltorkade tomater

Ingredienser

Pajdeg:
1 ½ dl vetemjöl
1 dl havrekli
100 g smör
3 msk vatten

(jag tog 1½ sats eftersom jag alltid tycker det blir så snålt med deg annars)

Fyllning:
350 g nötfärs
2 vitlöksklyfter, finhackade
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
½ röd spansk peppar, urkärnad och finhackad
100 - 150g fetaost, tärnad
10-15 soltorkade tomater, strimlade


Äggstanning:
4 ägg
2 dl lätt crème fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:

Ugn 225º

Blanda vetemjöl, havrekli och smör till en smulig massa. Tillsatt vattnat och arbeta det till en boll

Tryck ut degen i en pajform. Låt den stå kallt i kylen 30 minuter.

Nagga pajdegen och grädda skalet ca 10 minuter i mitten av ugnen.

Fräs färsen i smör i en stekpanna tills färsen blir smulig. Tillsätt vitlök och spansk peppar. Låt det fräsa med några minuter. Krydda med salt och peppar. 

Fördela färsen i pajskalet. Strö över soltorkade tomater och fetaost.

Vispa samman äggstanningen och häll den över fyllningen. Grädda pajen ca 20-25 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0