Munkar, kokosrutor....

Skulle ju givetvis delat med mig av receptet på dom goda munkarna redan i lördags men det glömde jag bort så det kommer här (tack Linnea för påminnelsen):

Ingredienser:

4½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1½ dl kallt vatten
1½ msk gelatinpulver
1½ dl kokande vatten

Garnering/strössel:
5 dl kokosflingor
1 - 2 msk kakao

- Blanda strösocker, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål.
- Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet.
- Häll i "gelatinvattnet" i sockerblandningen.
- Vispa alltsammans till ett skum med elvisp i ca 30 min.
- Blanda samman kokosflingorna och kakaopulvret.
- Häll lite av det på bottnen av en långpanna, 20x30 cm.
- Häll i smeten.. Strö över ett lager strössel.
- Låt smeten stå kallt tills den stelnat ca 2 tim.
- Skär den i bitar, ca 4x5 cm stora.
- Doppa snittytorna i resten av strösslet tills bitarna är helt täckta runtom.
- Lägg kokosbollarna på galler eller på bakplåtspapper.
- Förvara dem svalt (går att frysa)

Även om dom tar ca 3 h att göra så gör dom nästan sig själva faktiskt!!





Kommentarer
Postat av: Sofia

Vilken tur, tänkte nämligen fråga efter receptet :)

Ser sååå goda ut. Tro förresten jag såg dig och din pojke igår på hemköp :) Fin va du.

God Jul. Kram

2010-12-20 @ 22:19:05
Postat av: Linnea

Räcker det att ha de i kylskåpet?

2010-12-21 @ 21:22:23
Postat av: Jennie

Me tanke på hur mycke socker det är i så bör det inte vara några problem. Det är ju bara ägget i som egentligen ens kan bli dåligt. Men antar att du inte tänkt ha dom där i flera år =)!

2010-12-22 @ 05:33:12
URL: http://nennie.webblogg.se/
Postat av: Linnea

Tänkte mer på om det räckte med kylskåpet när det ska stelna

de där två timmarna:)

har ju inget bra "uteställe" i min lägenhet:(

2010-12-22 @ 06:48:47
Postat av: Jennie

Det räcker gott och väl med kylen =)! Rättare sagt det SKA stelna i kylen!

2010-12-22 @ 14:06:10
URL: http://nennie.webblogg.se/
Postat av: Linnea

Ja!!:D nu blir det hem och göra munkar!

2010-12-22 @ 16:04:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0