Fylld köttfärslimpa

Tänkte bjuda på ett litet recept såhär på söndags eftermiddagen.



400 g köttfärs
½ dl ströbröd
1½ dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg

Fyllning:
100 g fetaost
ca ½ tomat
hackad rödlök efter smak

Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar i en bunke och låt stå i ca 10 min. Lägg i köttfärsen och ägget, arbeta ihop till en "smet".
Lägg köttfärsröran i en smord ugnsäkerform, froma till en limpa, gör en fördjupning och lägg i fyllningen. Täck igen över fyllningen. Pensla med smör och sätt in i ugnen ca 50 min på 175 grader.

Servera med tex:
Klyftpotatis och tzatsiki.
Kokt potatis och brunsås
Potatisgratäng.
Pasta


Kommentarer
Postat av: Millah

Hej vad länge sen.. Nej vad roligt att du skrev ju. Ska absolut lägga till dig kramar

2010-04-26 @ 12:16:19
URL: http://millahoman.blogg.se/
Postat av: Malin Pettersson

Det lät inte helt fel...=) Grymt gott...!!! Aldrig gjort Köttfärslimpa... nån gång skall vara den första..=)

2010-04-26 @ 21:36:28
URL: http://mulanpettersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0